Dragon Age: Inquisition får flerspiller

Selvsagt med muligheten til å kjøpe ting for ekte penger.

Electronic Arts

Dragon Age: Inquisition er først og fremst et stort enspiller-rollespill, men utgiver Electronic Arts har nå annonsert at spillet også får en flerspillerdel.

I denne vil opp til fire spillere få samarbeide om å renske grotter for fiender og skatter. Flerspillerdelen skal være fokusert på actionfylt kamp og det å finne og skape nytt utstyr.

– Flerspiller med mikrotransaksjoner, sier dere?
EA

Utstyr som rustninger og sverd ligger imidlertid ikke gjemt rundt om i grottene, slik de helst skal i rollespill. I stedet finner man penger som man kan bruke til å låse opp kister på slutten av et oppdrag, og disse kistene inneholder potensielt verdifullt utstyr.

Innebygd butikk

Ingen blir vel overrasket over å høre at det også blir mulig å investere ekte penger i gullmynter, som så kan brukes til å kjøpe utstyr, men vi loves i det minste at man ikke skal kunne kjøpe seg til fordeler det ikke er mulig å spille seg til.

Enspillerdelen blir ikke påvirket. (Bilde: EA)

Electronic Arts og BioWare har heldigvis lyttet til kritikken som kom etter Mass Effect 3. I det spillet ble avslutningen på enspillerhistorien påvirket av flerspillerdelen, og mange følte seg tvunget til å spille flerspiller for å oppnå en optimal avslutning.

I Dragon Age: Inquisition vil ikke flerspillerdelen ha noe å si for enspillerdelen, og kan derfor trygt ignoreres om den eneste grunnen til at du vil ha spillet er den massive, åpne enspillerkampanjen. Økonomiene i en- og flerspiller vil også være helt separate.

Spillet lanseres i november, og har forhåpentligvis mer til felles med Dragon Age: Origins enn Dragon Age II.

Siste fra forsiden