Drapsalarm i mai

L.A. Noire har fått slippdato, og er slettes ikke langt unna.

Det var lenge stille rundt film noir-spillet L.A. Noire, som har vært under utvikling i seks år nå. I fjor lettet utvikler Team Bondi og utgiver Rockstar på sløret, og avdekket det som ser ut til å bli et svært spennende etterforskningsspill. Spillet ble nevnt flere ganger i vår nominering av årets mest spennende spill, og fikk det til å kile i magen på vår journalist Mikael da han prøvde det i London.

Klarer ikke laste video

At spillet skulle utgis i 2011 er noe vi har visst en stund, men datoen har vært mer uklar. Nå melder CVG at spillet skal utgis på den norske nasjonaldagen. I hvert fall i USA. Her er datoen 20. mai, det bekrefter nå Rockstar.

Spillet finner sted i Los Angeles anno 1947, og setter deg i skoene til den dekorerte krigsveteranen og kriminaletterforskeren Cole Phelps. Her skal du avhøre mistenkte, saumfare åsted og utveksle bly med Californias største lømer. Spillet har gjort seg særlig bemerket på grunn av en splitter ny ansiktsanimeringsteknologi kalt MotionScan, som angivelig byr på de mest realistiske digitale ansiktene i noe spill. Du kan se dette systemet i praksis nederst på siden.

L.A. Noire har fortsatt ikke fått noen endelig utgivelsesdato her til lands, men det er grunn til å tro at det er bare dagers forskjell på de norske og amerikanske utgivelsesdatoene. Spillet kommer til PlayStation 3 og Xbox 360, og slippes altså den 20. mai.

Teknologitrailer.

Siste fra forsiden