Dreamcast er ikke død

Et tysk studio kommer med et vaskeekte spill til Sega-konsollen neste år.

Spillkonsoller har en adskillig lengre levetid enn hva folk flest antar. Mange av oss bortskjemte nerder har en tendens til å hoppe fra en maskin til en annen uten å se oss tilbake, imens andre vet å omfavne det de har. Derfor skjer det ting i kulissene man ikke nødvendigvis er klar over, slik som at nye Commodore 64-spill stadig utgis.

Sturmwind ser kanskje ikke ut som den typiske 2011-utgivelsen.

Nå er det Segas antatt døde Dreamcast-konsoll som får en hjertestarter. Det tyske spillselskapet redspotgames jobber nemlig med å gi ut et splitter nytt spill til den elleve år gamle konsollen. Sturmwind, som det heter, skal etter planen utgis neste år.

Ettersom spillets offisielle hjemmeside er på tysk og dårlig oversatt engelsk så er det litt vanskelig å få grep om akkurat hva dette er, men det skal i utgangspunktet være snakk om et såkalt shoot em up-spill.

Smørbrødlista med oversikt over spillets mest attraktive egenskaper er noe for seg selv, og skryter av ting som 640x480 pikslers oppløsning, justerbare kontroller og autentisk CD-lyd. Dermed kan det se ut som om vi kan gjøre oss klare for en aldri så liten tur i tidsmaskinen til neste år.

Herligheten vil selvsagt utgis i Segas egenutviklede håndfaste format Mil-CD, og skal koste rundt 35 euro eller drøyt 280 norske kroner. Skulle det passe seg sånn så kan du også forhåndsbestille det i skrivende stund.

Lurer du på hvilke andre spill vi har i vente? Ta en titt i vår Spillkalender!

Siste fra forsiden