DriveClub-studioet har fått nytt liv

Codemasters har plukket opp det tidligere Sony-eide studioet.

Sony Computer Entertainment

Etter at Sony stengte ned DriveClub-studioet Evolution Studios i mars, har utvikleren nå blitt plukket opp av spillselskapet Codemasters. Codemasters er blant annet kjent for bilspillseriene Dirt og Grid, og hevder at de med anskaffelsen av Evolution er verdens største utvikler innen racing-segmentet.

DriveClub.
Sony Computer Entertainment

Sony beholder for øvrig rettighetene til DriveClub og MotorStorm, så vi kan neppe forvente noen nye oppfølgere i de seriene fra Evoltution Studios. I stedet skal studioet – ifølge en tweet fra toppsjef Paul Rustchynsky – fokusere på å lage et helt nytt spill.

I tillegg skal tidligere Evolution Studios-sjef Mick Hocking få plass i selskapet som nestleder for produktutvikling hos Codemasters. Med det vil han få ansvar for produkter på tvers av alle utviklingsenhetene hos Codemasters.

Til GamesIndustry.biz forteller Hocking at britene selvfølgelig er svært glade for å få fortsette under den nye paraplyen.

Motorstorm: Apocalypse.
Sony Computer Entertainment

– Vi får muligheten til å lage ny teknologi på flere plattformer for første gang, muligheten til å jobbe med nye ideer, sier han i intervjuet.

Det virker heller ikke som om forholdet til Sony har surnet etter nedstengingen. Planen er å slippe kommende spill på PlayStation-plattformer, så vel som andre konsoller.

Trøbbel med DriveClub

DriveClub ble aldri en stor suksess for Sony. Spillet skulle i utgangspunktet slippes samtidig med PlayStation 4 i 2013, men ble utsatt med nesten et år. Da spillet kom ut høsten 2014, opplevde spillere store problemer med flerspillerdelen i flere måneder.

Sony kuttet 55 jobber hos Evolution Studios i fjor etter den trøblete lanseringen, før de kappet hele studioet i mars i år.

Det er harde tider for britiske spillstudioer.
Microsoft la nylig ned Fable-utvikler Lionhead Games »

Siste fra forsiden