Drømmefall fortsetter i kapitler

Avslutningen på Den Lengste Reisen-trilogien blir episodebasert, og utvikles med millionstøtte fra Norsk filmfond.

På en pressekonferanse i forbindelse med Gullstikka i dag, fortalte Funcom at de har fått halvannen million i støtte fra Norsk filmfond til utviklingen av det avsluttende spillet i Den Lengste Reisen-trilogien.

Skjermbilde fra Drømmefall: Den Lengste Reisen

Oppfølgeren vil deles opp i et ukjent antall kapitler, og har fått det passende navnet Drømmefall Kapitler. Pengene går til utviklingen av en ny teknologi for episodebaserte spill. Teknologien har et utviklingsbudsjett på 2,5 millioner kroner.

Funcom forteller at spillet starter der Drømmefall: Den Lengste Reisen sluttet. Historien tar spilleren med på en reise gjennom både velkjente og fremmede verdener, og man vil støte på spennende, morsomme og skremmende karakterer.

– Historien leveres med et variert og moderne eventyr-gameplay som leder spilleren hele veien til reisens slutt. Og der ligger det største mysteriet av dem alle – et mysterie som vil føre den banebrytende sagaen til en fantastisk slutt, står det beskrevet i pressemeldingen.

Drømmefall Kapitler vil i utgangspunktet kun selges over Internett, men Funcom vurderer å selge pakker med flere episoder i butikkene. Spillet utvikles både for PC og konsoll. Selskapet ønsker forløpig ikke å fortelle hvor hyppig hvert kapittel skal legges ut, hvor lange de blir, eller hva de vil koste. I følge produktsjef Jørgen Tharaldsen kan vi ikke forvente noen kapitler før storsatsningen Age of Conan er i butikk.

Siste fra forsiden