Drømmefall Kapitler har omsider fått konsolldato

Det norske eventyrspillet kommer til Xbox One og PlayStation 4 til våren.

Den etterlengtede konsollutgaven av Drømmefall Kapitler har endelig fått slippdato, og vil ankomme Xbox One og PlayStation 4 den 24. mars 2017. Det melder Deep Silver – som er ansvarlig for å gi ut spillet på konsoll – i en pressemelding.

Den nye utgaven inkluderer spillet i sin helhet, samt forbedringer til grafikk, animasjoner, lyd og musikk, forteller Red Thread Games på Twitter. Utvikleren lover også at en oppgradert PC-versjon er på vei, men ingen detaljer er foreløpig annonsert.

Skulle være PlayStation 4-eksklusiv

Nå får konsollspillere endelig vite hva som skjer videre med Kian.
Deep Silver

At spillet kommer til både Xbox One og PlayStation 4 samtidig er noe overraskende, med tanke på Red Thread Games' tidligere uttalelser om at Drømmefall Kapitler skulle være eksklusivt på Sony-konsollen i en begrenset periode. Det var riktignok over to år siden, og mye har forandret seg siden den gang.

Fra spillets annonsering i 2012 til det sto helt ferdig nesten fire år senere endret planene for Drømmefall Kapitler seg mange ganger. I utgangspunktet skulle det folkefinansierte eventyret bli ett sammenhengende spill, men ettersom prosjektet vokste seg større valgte Red Thread Games å dele det opp i fem episoder.

Lange utviklingstider og uforutsette problemer førte til flere utsettelser underveis, og etter lanseringen av episode tre ble det bestemt at spillets motor skulle oppgraderes fra Unity 4 til Unity 5. Til slutt gikk det totalt 20 måneder mellom den første episoden og den siste, men ifølge vår anmelder var resultatet verdt å vente på:

– Drømmefall Kapitler byr på et fargerikt eventyr som går i mange fantasifulle retninger. På sitt beste er det rett og slett nervepirrende å se hvor historien er på vei hen. De historiedrevne veivalgene man tar underveis fungerer som ekstra krydder og føles genuine. Spesielt engasjerende er det når man innser at et annet valg ville gitt et helt annet utfall, skrev Erik-André Vik Mamen.

Red Thread Games har flere spill på gang.
Den norske utvikleren jobber blant annet med grøsserspillet Draugen »

Siste fra forsiden