Drømmefall-skaperne viser grøsserspillet Draugen

Har lansert trailer fra vestlandsgrøsseren.

Red Thread Games

Norske Red Thread Games, med Den Lengste Reisen-skaper Ragnar Tørnquist i spissen, har gitt ut en den første traileren fra Draugen, et grøsserspill satt til Vestlandet i 1923.

Spillet beskrives som en mørk og forstyrret reise inn i det sorte hjertet av norsk nasjonalromantikk, sett gjennom øynene til en amerikansk vitenskapsmann.

Det er inspirert av skandinavisk litteratur, sagn og eventyr, samt islandske sagaer og norrøn mytologi. Handlingen foregår i ei bortgjemt kystbygd der alle beboerne på mystisk vis har forsvunnet.

Spillerens oppgave blir å utforske bygda på jakt etter spor og minner, slik at han eller hun kan finne ut hva som har skjedd og hva som ledet opp til det. Men samtidig skjer det fortsatt ting som kan være farlig, og når mørket faller på flyttes fokus til å overleve.

Den ferske traileren gir et lite glimt av de vestlandske miljøene i spillet, og hvordan spilleren utforsker verden i førsteperson. Amnesia-aktig skrekk får vi også, men traileren viser ingen monstre eller kamp.

Inspirert av norsk historie, natur og kultur

Hva skjuler seg under bølgene?

Vi har tidligere snakket med Ragnar Tørnquist om spillet, og da forklarte han bakgrunnen for den vestlandske settingen slik;

– Vi er alle veldig glade i norsk historie, natur og kultur, spesielt det eventyrlige, mytiske og trolske, og vi følte at det er på tide at noen lager et spill med en ordentlig trolsk stemning, satt i et unikt og spennende miljø. Det finnes jo en enorm rikdom å hente fra, og det er rart at det finnes så få spill som er satt i Norge.

Draugen skal lanseres for Windows, MacOS og Linux, samt en ikke-spesifisert konsollplattform. Red Thread Games har allerede fått 850 000 kroner i støtte fra norsk filminstitutt for utviklingen av spillet, og en folkefinansieringskampanje på Kickstarter er også planlagt.

Eventyrspillet Drømmefall Kapitler er fortsatt utviklerens hovedfokus, og skal etter planen lanseres i november.

Siste fra forsiden