Dropper Minecraft på Oculus Rift på grunn av Facebook

Skaperen får gysninger av den sosiale mastodonten.

Det blir ikke noe Minecraft til Oculus Rift.
Mojang

Ikke overraskende har nyheten om at Facebook kjøper Oculus VR – selskapet bak VR-brillene Oculus Rift – ført til sterke reaksjoner. En av de sterkeste så langt kommer fra Minecraft-skaper Markus «Notch» Persson som hevder at oppkjøpet legger alle planer om å utvikle en offisiell nedstrippet utgave av Minecraft til Oculus Rift.

– Vi var i samtaler om å kanskje få en Minecraft-utgave ut på Oculus. Jeg stoppet nettopp den avtalen. Facebook gir meg gysninger, fortalte den fedora-kledte utvikleren selv på Twitter ikke lenge etter nyheten brøt.

Planer om spesialutgave

Den spesialbygde Minecraft-utgaven til Oculus Rift skal ikke ha kommet langt i tankeboksen. Persson skal ha fått idéen for om lag to uker siden, etter et besøk hos Oculus. VR-selskapet skal ha ønsket seg Minecraft til brillene, men Persson ville ikke bare klistre teknologien på byggespillet.

Brukergrensesnittet i Minecraft skal ha ført tankene over på en spesialutgave.

– Jeg sa at det egentlig ikke passet plattformen siden det er veldig bevegelsesbasert, er kodet i java, og krever mye kludring med grensesnittet. Men kanskje kunen det ha vært kult å gjøre en nedstrippet utgave av Minecraft til Oculus. Noe gratis, i samme gate som Minecraft PI Edition, kanskje? Så jeg foreslo det, og vi begynte å snakke sammen for å se om vi kunne gjøre noe, forteller Persson.

Denne utgaven blir det altså ikke noe av nå. Overfor Polygon utdyper Persson sitt standpunkt ytterligere, og peker der på at Facebook er en potensiel blindgate for Oculus når det kommer til spill.

Minecraft kommer altså ikke til Oculus Rift.

– Virtuell virkelighet har et stort potensiale i mange felt, inkludert sosiale nettverk. Jeg kan skjønne hvorfor Facebook ønsker å bli en del av dette. Som en spillutikler ønsker jeg likevel aldri å bli bundet til å prøve å tekkes en plattform som ikke har fokuset sitt på spill. Mange har gjort den feilen før, forklarer han til nettstedet.

I sin utgreining om kjøpet hevder dog Facebook-sjef Mark Zuckerberg at spill fremdeles sitter i førersetet hos Oculus, selv etter oppkjøpet. Det er likevel ikke nok til å tilfredsstille utvikleren. På sin nettside forklarer han Facebooks motiver har vært skiftende og uklare, og at han ikke stoler på selskapet.

Hva med Project Morpheus?

En VR-utgave av Minecraft er nok likevel ikke helt utenkelig, ettersom Oculus ikke er den eneste aktøren som satser hardt på teknologien for øyeblikket. Under Game Developers Conference i forrige uke kastet Sony seg på bølgen med sitt eget headsett kalt Project Morpheus til PlayStation 4. Kanskje vil VR-Minecraft passe bedre der, på en plattform dedikert til spill?

Kanskje det heller kommer til Project Morpheus?

– Heldigvis sammenfaller Oculus-suskessen med nye konkurrenter. Ingen av de er perfekte, men konkurranse er en svært bra ting. Om dette betyr at det blir skarpere konkurranse, og at VR stadig blir bedre, blir jeg svært fornøyd, skriver han på sitt nettsted.

Les også
Anmeldelse:

At «Notch» allerede har sluppet et Oculus Rift-spill er det kanskje ikke så mange som vet. I april i fjor slo han et slag for brillene med det merkverdige novellespillet Drop – angivelig inspirert av soverommstaket til utvikleren. Det lille spillet kunne lastes ned gratis, og spilles med VR-brillene.

Det finnes også en uoffisiell modifikasjon som gjør det mulig å spille Minecraft med Oculus Rift. Passende nok kalles denne Minecrift.

Dette er ikke den eneste planen Persson har lagt på is det siste året.
«Notch» la ned sandkasseprosjektet 0x10c etter å ha slitt med det lenge »

Siste fra forsiden