«Notch» har sluppet et spill inspirert av taket sitt

Merkverdige Drop kan også spilles med Oculus Rift.

I helga ble det holdt nok en Ludum Dare-konkurranse, spillskaperdugnaden der man utvikler små spill på kort tid. Minecraft-skaper Markus «Notch» Persson skulle også egentlig slenge inn et spill i konkurransen, men kom visst ikke helt i mål.

I stedet begynte han å eksperimentere med et annet spillkonsept, besynderlig nok inspirert av en del av taket sitt, indieyndlingen Fez og mobilspillet Super Hexagon. Dette ble til Drop – et lite Unity-spill der men taster inn bokstaver og trykker på mellomromtasten for å sanke inn poeng.

Egen Oculus Rift-utgave

Noe av det mest iøynefallende med Drop er likevel hvordan Notch har lekt seg med perspektiver. Spillet gir illusjonen av å bevege seg innover i en endeløs gang av hvite kuber, og etter hvert som man skriver inn flere og flere ord blir det mer hektisk.

Taket: inspirasjonskilde nr. 1 (Kilde: Perssons Twitter-konto)

Det er sikkert denne perspektivleken som fikk Thomas Was Alone-utvikler Mike Bithell til å kode en egen utgave av spillet til VR-brillene Oculus Rift.

Drop kan spilles kostnadsfritt fra nettleseren. Er du ekstra eventyrlysten, og har tilgang på utstyret, kan du også bryne deg på den merkverdige Oculus Rift-utgaven.

Selv om han endte opp med å ikke levere noe denne gangen, har «Notch» deltatt i seks tidligere Ludum Dare-tilstelninger. Blant småspillene han har konkurrert med finner vi Minecraft-lignende Minicraft, og grottespillet Prelude of the Chambered. Alle bidragene, samt en hurv av andre småspill, kan testes på Ludum Dares nettsted.

Les også: Quake-koder tror VR-briller kommer til å forandre alt Les også: Mannen bak Minecraft finansierer Age of Wonders III

Siste fra forsiden