«Notch» skroter sandkassespillet 0x10c for godt

Minecraft-skaperen vil nå fokusere på mindre spill.

Etter å ha hatt prosjektet liggende urørt på hylla i flere måneder, har Minecraft-skaper Markus «Notch» Persson nå gjort det klart at spillet 0x10c er lagt helt dødt. Nå ønsker han å fokusere på spill i litt mindre skala i tiden fremover. Spillutvikleren fortalte selv nyheten om prosjektavlivingen under en direktesendt spilløkt med Team Fortress 2 forrige uke (via USGamer.net).

Prosjektet ble lagt på hylla allerede i april, etter at Persson skal ha stanget mot en kreativitetssperre i en stund. Før dette hadde spillskaperen vært sparsommelig med å vise frem spillet, med en kort trailer og flerspillertesting i oktober.

0x10c skulle bli et sandkassespill satt i rommet, med fokus på både enspiller og flerspiller. Av detaljer vet vi at «Notch» planla å stappe in romkamper, sømløse overganger fra planet til planet, gruvegraving og ressursbytting i førstepersonspillet.

0x10c-test.

Fans tar opp stafettpinnen

Minecraft-selskapet Mojang har for tiden ikke mange andre kjente jern i ilden. Samlekortspillet Scrolls er tilgjengelig for salg i form av en åpen beta, men ellers holder svenskene kortene tett til brystet.

En gruppe fans på Reddit har etter kanselleringen gått sammen om å lage sin egen utgave a konseptet. De har ifølge Geek.com ingen planer om å bruke noe av koden eller arbeidet fra prosjektet, men ønsker å bygge det hele opp fra bunnen av. De kommer heller ikke til å bruke 0x10c-navnet, ettersom Mojang eier varemerket. I stedet kaller de fanarbeidet for Project Trillek.

Les også: «Notch» har sluppet et spill inspirert av taket sitt Les også: Mannen bak Minecraft finansierer Age of Wonders III

Siste fra forsiden