DS-en kan brukes til mye

Mcdonalds i Japan bruker DS-en til hamburgeropplæring.

Nintendos DS kan brukes til mye rart. Uten å ta hensyn til at konsollen har et av de mer varierte spillutvalgene vi noengang har sett, fra hjernetrim til kokespill og alt i mellom, så kan også hendige brukere med litt ekstra duppedingser bruke konsollen som både musikkspiller og håndholdt filmviser. Men det stopper ikke der.

Les også:DS-oppfølger med Gamecube-grafikk

Ifølge den japanske finansavisen Nikkei vil konsollen vil nemlig tas i bruk av den japanske avdelingen av den største fastfoodkjeden i verden, Mcdonalds. Nærmere bestemt vil fremtidige ansatte ta den i bruk, spillyndlingen skal brukes i opplæringen av nyansatte hamburgersnuere.

Programvaren, som bærer navnet eSmart, er under utvikling i skrivende stund, og det er Mcdonalds selv som står for kodingen. Det skal sendes ut to konsoller til hver av de 3700 (!) japanske McDonalds-restaurantene, tiltaket vil med andre ord koste burgerkonsernet en pen sum. De forventer likevel å tjene inn pengene ganske kjapt, Mcdonalds regner med at tiden ansatte trenger i opplæringsfasen kan halveres ved å ta i bruk Nintendos håndholdte.

Kanskje er det snakk om en omskriving av kildekoden til det morsomme Cooking Mama?

(Kilde: 1UP)

Siste fra forsiden