Du får prøvesmake Final Fantasy XV neste år

Square Enix lemper en forhåndskode til demo inn i Final Fantasy Type-0 HD.

Ni, kanskje ti år, mellom avduking og slipp?
Square Enix

Helt siden Square Enix avduket Final Fantasy XV i 2006 – den gang under navnet Final Fantasy Versus XIII – har selskapet vært sparsommelige med detaljer. Noe trailere her og der (én som faktisk fikk en kvinne bak meg til å briste ut i gråt under E3 2013, journ.anm) og vage lovnader om at «joda, det kommer» er så å si alt fansen har fått.

Final Fantasy XV får en demo neste år.

I en artikkel hos Game Informer (bildedump fra NeoGAF), som etter tilbaketrekkelsen å dømme ble publisert for tidlig, formidles det at spillet får sin første demo neste år. Nord-amerikanerne som kjøper Final Fantasy Type-0 HD ved lanseringen i mars neste år får en nedlastbar kode som gir tilgang til demoen. At demoen av Final Fantasy XV likevel ikke er klar innen lanseringen av Type-0 HD kan visstnok hende.

Faktisk går Square-Enix sin vante rute og klistrer et snedig navn på demoen: Final Fantasy XV: Episode Duscae. Ifølge Game Informer fokuserer demoen på de tidlige delene av spillene, og noen av systemene har blitt endret for å passe strukturen bedre.

Sprikende serie

At Final Fantasy-serien har kommet seg til innslag 15 er en bragd få serier greier. Siden Final Fantasy X kom ut i 2002, og egentlig i et par innslag før det også, har serien gjort flere og flere krumspring bort fra sine mer turbaserte røtter.

Verdenen til Final Fantasy XV virker... lit annerledes.

Final Fantasy XI og XIV ble suksessrike nettrollespill, Final Fantasy XII prøvde seg på en sanntidsvariant og en helt annen stemning, mens Final Fantasy XIII gikk ytterligere bort fra røttene. Til syvende å sist virker kriteriene for å bli et Final Fantasy 'sett-inn-nummer-her' å være utviklingsbudsjet, en verdenskrise og et par ikonografiske elementer, slik som Chocobos eller Moogles.

Final Fantasy XV er heller ikke et spill som holder seg til det kjente og kjære, men tar sikte på et mer actionfylt system. Ut fra trailerne virker mye av inspirasjonen å være hentet fra kampsystemene i Kingdom Hearts-spillene – kanskje ikke så rart når det er nettopp Kingdom Hearts-utviklerne, med Tetsuya Nomura i spissen, som står bak innslag nr. 15.

Final Fantasy XV virker dog å bli en god del mer sobert enn Disney-anime-prosjektet, med en verden som er mer lik vår, nasjoner som er fanget i maktkriger og mer.

Fikk du med deg hva som skjedde da en JRPG-skeptiker prøvde fansens favoritt?
Magnus har aldri likt Final Fantasy: Slik gikk det da han prøvde Final Fantasy VII »

Siste fra forsiden