Final Fantasy Versus XIII har skiftet navn

Lanseres som Final Fantasy XV på PlayStation 4.

Final Fantasy Versus XIII ble først annonsert under E3 i 2006. Da var det en del av «Fabula Nova Crystallis», en samling med tre spill med utgangspunkt i fiktive univers. Siden den gang har vi hørt lite fra Square Enix om spillet, bortsett fra en bekreftelse i fjor sommer om at det fortsatt var i produksjon.

Under Sonys pressekonferanse natt til tirsdag dukket Versus XIII opp på nytt. Selv om spillet ser ganske uforandret ut er tittelen ny. Final Fantasy Versus XIII er døpt om til Final Fantasy XV og skal lanseres til PlayStation 4. Med på kjøpet av lanseringen fikk publikum smake på en fersk trailer.

Selv om spillet foregår i en høyteknologisk verden med biler, svære luftskip og geværer klarer likevel Square Enix å presse inn det man forventer fra et Final Fantasy-produkt. Store sverd, destruktiv magi, massive monstre og rare hårsveiser er så absolutt tilstede, og referanser til krystaller trekker paralleller til de første spillene i serien. Klippet byr også på bilder fra spillet i aksjon, og viser scener som er langt hurtigere og actionfokusert enn tidligere. Hovedpersonen Noctis bytter sømløst mellom sverd og magi og bruker begge to til sitt fulle.

Les også: Sniktitt: Lightning Returns: Final Fantasy XIII Les også: Final Fantasys merkelige mekanismer

Slik så det ut da Final Fantasy XV ble annonsert.

Siste fra forsiden