Duke Nukem nekter å dø

Ville du trodd det om vi skrev at Gearbox jobber med Duke Nukem Forever?

Vi har latt oss lure av Duke Nukem Forever-rykter før, og før spillet er sluppet vil vi nok la oss lure noen ganger til. For alles skyld håper vi at spillet faktisk kommer, ellers får vi garantert aldri høre slutten på det.

Det siste håndfaste i sagaen var at tidligere Duke Nukem Forever-skaper 3D Realms sparket hele staben på grunn av pengeproblemer. Siden har 3D Realms og Take-Two som satt på retten til å utgi spillet avgjort spørsmålet om rettighetene til det uferdige produktet i en rettssak. De to partene kom til slutt til enighet, men har tidligere ikke villet røpe hva avtalen dem imellom går ut på.

Nå er det i hvert fall et lite glimt av håp å spore. Take-Two har bekreftet overfor Kotaku at de fortsatt sitter på retten til å utgi spillet. Kotaku hevder også at kilder "med kjennskap til situasjonen" har fortalt dem at Duke Nukem Forever fortsatt er under utvikling, nå hos Gearbox Software.

Gearbox' nyeste spill, Borderlands, ble utgitt av Take-Two-eide 2K Games. For tiden holder Gearbox på med Aliens: Colonial Marines samt flere uannonserte prosjekter.

Om vi skal tro ryktene bidrar ikke de nye utviklerne bare med arbeidskraft. Spillet skal visstnok utgis under Gearbox-navnet. Det hevdes også at en spillbar demo vil slippes i løpet av året.

Gearbox-overhode Randy Pitchford har ikke villet kommentere ryktene, men skal visstnok ha henvist til kommende avsløringer på Penny Arcade Expo i Seattle i september.

Klok av skade bader Spillverket-redaksjonen i salt mens vi venter på neste utvikling.

Siste fra forsiden