Counter-Strike: GO / Telenorligaen

Duket for norsk Counter-Strike-toppkamp på søndag

– Vi får æren av å være underdog i hver eneste kamp vi spiller, sier Tien Len.

BX3/Tien Len/Valve/Gamer.no

Det er tid for fjerde runde i Telenorligaen i helgen, og søndagens TV-kamp mellom Tien Len og BX3 blir en kamp om en topplassering inn i påskeferien.

Tien Len står i skrivende stund med sju poeng på tre kamper, og leder ligaen noe overraskende. BX3 står med seks poeng på like mange kamper, og ønsker selvfølgelig å stoppe serielederen før de får et forsprang. Begge lag er sultne på suksess og vil nok gjøre alt for å vinne kampen.

BX3 byttet tidligere denne uken ut en av sine spillere, og med tidligere Panters-spiller Markus «maak» Karlsen har de styrket troppene ytterligere.

– Hvile er et ukjent ord for oss

BX3-spilleren Michael «m1kkis» Sokki forsikrer oss om at laget allerede er godt rustet til kamp selv om de nylig har byttet ut en av sine spillere.

Michael «m1kkis» Sokki i BX3.
Erik Klevar/Gamermag.no

– Vi har allerede hatt innkjøring med Markus, og vi føler oss veldig komfortabel med hans rolle og bidrag til laget. Hvis Markus er i form kan bare det alene være farlig for Tien Len.

Selv om Tien Len på papiret skal være svakere motstand ser ikke BX3 lett på oppgaven å slå serielederen, sier Sokki.

– Vi ser på alle lag som gode motstandere, undervurderer ingen og vi vet egentlig fra før at gutta i Tien Len skyter godt fra seg. Vi har allerede lagt en plan om hvordan vi skal ta dem, så vi får se når dagen kommer om det vi har planlagt fungerer mot dem.

De fleste lag har en spiller som motstanderne frykter, og Sokki er klar på hvilken spiller de bør passe seg ekstra godt for.

– Vi vet at «BLU3» er en veldig god AWP-spiller, så vi har fulgt med litt ekstra på han, sier Sokki.

Det er tydelig at spillerendringen i laget har hatt positiv effekt, og Sokki forsikrer oss om at «maak» er rett mann til jobben.

– Markus har helt vanvittig bra treffsikkerhet, så det vil definitivt hjelpe oss å åpne runder på en helt annen måte enn før. Jeg tipper vi vinner kampen 2-0.

Etter helgens runde er det påskeferie i Telenorligaen, men det betyr nødvendigvis ikke at spillerne skal hvile.

Les også
Veien mot PUBG-sluttspill i Telialigaen hetes opp

– Ordet hvile et ukjent ord for oss. Påsken vil gå med til trening og om alt går etter planen skal vi nyte påskeegget i København, der vi forhåpentligvis skal delta på Copenhagen Games, avslutter Sokki.

DISSE SPILLER FOR BX3:

Vis mer

Markus «maak» Karlsen
Michael «m1kkis» Sokki
Karl-William «kalle» Haraldsen
Samuel «zyppe» Martinsson
Håkon «hk0n» Kvande

DISSE SPILLER FOR TIEN LEN:

Khoi «BLU3» Pham
Phu «Krazyfo» Pham
Jan Erik «JANER1K» Tran
Henrik «Hnrk» Eriksen
Minh «minhtwo» Pham

– Presset ligger på de andre lagene

Etter å ha blitt dømt rett ned i 2. divisjon, har Tien Len tatt det øverste nivået med storm og leder etter tre serierunder.

Tien Len-kaptein Minh «minhtwo» Pham er strålende fornøyd med sesongstarten, og understreker at de elsker å være underdog i hver eneste kamp. Det meste går på skinner, og Pham understreker at de liker det.

– Jo, det er jo flott at vi får det til så bra. Laget liker det. Vi har veldig bra kommunikasjon, og alle føler de treffer. Vendepunktet ble vel etter NemeanLAN. Vi kom på andreplass, men vi følte at vi leverte det folk forventet av oss og mer. Vi får også æren av å være underdog i hver eneste kamp vi spiller, noe som letter presset på oss og legger presset på motstanderne.

Målet for sesongen er innenfor rekkevidde, men Tien Len-kapteinen er også tydelig på at det er mye arbeid foran dem før de kan si seg fornøyde.

– Målet er å spille sluttspill, få mer deltagelse på LAN og trekke til oss sponsorer. Nå mangler jo denne startoppstillingen motivasjon, men det er bare noen få endringer som må til for at vi blir et skikkelig topplag i Norge. Vi er fornøyde hittil, men vi er klar over at vi må ha flere poeng dersom vi ønsker å spille sluttspill.

Tien Len-kaptein Minh «minhtwo» Pham.
Phong Vuoc Tran

Laget ligger på toppen av stigen, men Pham tar ikke noe for gitt så tidlig i sesongen. På spørsmål om spillerbyttet til BX3 har noe effekt på inngangen til kampen svarer Pham følgende:

– Vi er fornøyde med å være på topp etter tre runder, alle lag ville ha vært det, men vi vet at det er sju runder som skal spilles og det er plasseringen etter alle rundene som teller. At «maak» kommer inn er et godt bytte for BX3, men hvordan de kommer til å spille som lag mot oss er usikkert. Spillerbyttet har ingen effekt på oss, de er gode enkeltspillere og det vil heller være spørsmål om de klarer å spille godt nok som et lag.

Også Pham er tydelig på hvilken spiller de frykter mest før kampen.

– Vi håper det blir en god duell mellom «m1kkis» og «BLU3». Vi respekterer motstanderens AWP-spiller minst like mye som de burde respektere vår, siden de kan ha enormt mye å si på utfallet i kampen.

Pham tror kampen vil være morsom å se på for nøytrale tilskuere.

– Det blir en spennende kamp. Begge lag vil og bør ha tre poeng, så det blir nok et tett oppgjør.

På spørsmål om hva de skal bruke påskeferien til er Pham tydelig på at de ikke gjør som mange andre lag i den norske toppdivisjonen.

– Vi trener sjeldent for tiden. Det funker for oss akkurat nå. Vi unngår å bli lei av hverandre. Jeg vil nok tro vi hviler, men vi spiller sikkert litt sammen. Får bare vente tålmodig til motivasjonen og lysten til å eventuelt satse igjen kommer, avslutter Pham.

Oppgjøret mellom BX3 og Tien Len ser du på GamerTV søndag 13. mars klokken 20:00.

Siste fra forsiden