Om infokapsler
E-SPORT: «Kalles» lag reiser hjem fra Kina med over 700 000 kroner i kofferten
E-sport
(Bilde: Epsilon)

Counter-Strike: GO / World Cyber Arena

«Kalles» lag reiser hjem fra Kina med over 700 000 kroner i kofferten

Ingen kunne måle seg mot norsk-svenske Epsilon i World Cyber Arena 2016.

DISSE SPILTE FOR EPSILON:

Sverige André «BARBARR» Möller
Sverige Fredrik «REZ» Sterner
Norge Karl-William «kalle» Haraldsen
Sverige Fredrik «freddieb» Buö
Sverige William «draken» Sundin

SLIK ENDTE WORLD CYBER GAMES 2016 (PREMIE I PARANTES):

1. Sverige Epsilon (700 000 kroner)
2. Kina VG.CyberZen (350 000 kroner)
3. Finland iGame.com (240 000 kroner)
4. Kina TyLoo (60 000 kroner)
5-6. Brasil ex-g3x (60 000 kroner)
5-6. Malaysia JYP (60 000 kroner)
7-8. Australia Immunity (60 000 kroner)
7-8. Kina Born Of Fire (60 000 kroner)
9-10. Kina EDG
9-10.  Brasil Innova 

I helgen spilte ti Counter-Strike: GO-lag om en samlet premiepott på over halvannen million kroner, under World Cyber Arena 2016. Turneringen ble avholdt i Yinchuan, en by i Nord-Kina, med deltakerlag fra hele verden.

Blant deltakerlagene var blant annet Karl-William «kalle» Haraldsen og fire svensker fra organisasjonen Epsilon. De skulle vise seg å være svært komfortable i de nordre delene av Kina, og stakk til slutt av med førsteplassen og hele 700 000 kroner i premie. 

Treg start i gruppespillet

Haraldsen og resten av Epsilon kvalifiserte seg til turneringens sluttspill med kun ett poengs margin. I semifinalen møtte de det kinesiske laget TyLoo, som førvrig vant gruppe A. Den første kampen mellom de to lagene ble uhyre jevn, men Epsilon slåss med nebb og klør, og tok til slutt seieren i semifinalens første kamp. Andre runde var alt annet enn spennende, og Haraldsens Epsilon gikk videre til turneringens finale med behagelige 16-3 mot kineserne.

Hersket ingen tvil i finalen

SLIK ENDTE FINALEN:

Overpass: 16-7 til Epsilon
Cobblestone: 16-11 tilEpsilon
Mirage: 16-13 til Epsilon

Epsilon tok med seg flyten de avsluttet semifinalen med inn i det første kartet i turneringens finale, og gikk til pause med hele ni runders ledelse mot VG.CyberZen. Andre halvdel skulle også vise seg å bli enveiskjørt, og Epsilon holdt på ledelsen ut kampen.

Kineserne i VG.CyberZen våknet til i finalens andre kart, og gikk til pause med en hårfin ledelse på stillingen 8-7. Haraldsen og hans svenske lagkamerater hadde derimot et par kort i ermet, og viste det kinesiske publikumet hvordan Counter-Strike burde spilles. Epsilon sikret seg ni runder i kartets andre halvdel, og vant på stillingen 16-11. 

På det siste og avgjørende kartet gikk kineserne til pause med en ledelse på tre runder. De hadde ingenting å tape, og det så ut til at det kunne gå veien for VG.CyberZen på hjemmebane. Haraldsen og hans svenske lagkamerater hadde derimot ingen planer om å spille flere kart, og klarte å ta tilbake kontrollen i det avgjørende kartet. Epsilon vant til slutt, på stillingen 16-13, og dermed vant de også turneringen.

Se reprisen av det siste og avgjørende kartet.

Kommentarer (1)

Forsiden akkurat nå

Til toppen