Om infokapsler
E-SPORT: Ute av WESG-kvalifiseringen
E-sport
(Bilde: Starladder)

Counter-Strike: GO / WESG

Ute av WESG-kvalifiseringen

Etter å ha tapt to av tre kart mot finske iGames er .no ute av den europeiske WESG-kvalifiseringen.

Fredag kveld ble det klart at Norges representanter i den europeiske WESG-kvalifiseringen skulle ut i 16-delsfinale mot finske iGame.com. Nordmennene sikret seg en plass i sluttspillet etter å ha slått bulgarske BPro Gaming på komfortabelt vis.

.NO BESTÅR AV:

Norge Håvard «rain» Nygaard
Norge Joakim «jkaem» Myrbostad
Norge Ruben «RUBINO» Villarroel
Norge Bjørn «Skurk» Maaren
Norge Pål «Polly» Kammen

Kampen mot finnene startet godt for .no, som tidlig gikk opp i ledelsen på det første kartet. Nordmennene måtte gi tapt for finnene på det andre kartet, og klarte heller ikke å finne tilbake til rytmen de hadde fra start på det siste kartet.

Dermed er våre representanter ute av turneringen, og heller ikke kvalifisert til hovedturneringen, WESG som skal finne sted i Kina.

Kart Norge .Norway Finland iGame.com 
Cache  16 10
Dust2 9 16
Train 8 16

Komfortable på selvvalgt kart

DISSE SPILTE FOR IGAME.COM:

Finland Lasse «ZOREE» Uronen
Finland Saku «SAGGERTON» Jokinen
Finland Slaava «Twista» Rasanen
Finland Sami «xseveN» Laasanen
Finland Eetu «sAw» Saha

Det første kartet ble valgt av .no, og valget landet på Cache. Etter å ha vunnet knivrunden, valgte nordmennene å starte som Anti-Terrorister, noe som så ut til å passe de norske spillerne bra. Etter å ha vunnet den første pistolrunden, tapte .no overraskende nok den andre runden mot et finsk lag uten rifler. I tredje runde storspilte Bjørn «Skurk» Maaren, og sikret seg hele fire drap samt en rundeseier for nordmennene. Derifra så første halvdel til å bli rimelig enveiskjørt, og Norges representanter gikk opp i en ledelse på fem runder på stillingen 7-2.

De gjenværende rundene gikk litt frem og tilbake mellom lagene, og de er kun to poeng fra hverandre på det nærmeste. Norges representanter klarte likevel å snu kampen tilbake i sitt favør, og gikk til pause med en ledelse på fem runder.

Med en god ledelse fra første halvdel, gikk nordmennene selvsikre ut som Terrorister i kampens andre halvdel. Med aggressivt spill og smarte avgjørelser, fløt de gjennom rundene med en komfortabel avstand til finnene. Første kart endte 16-10 i nordmennenes favør.

Trøkk fra Terrorist-siden

Finnenes valg av kart landet på ørkenbanen Dust2, og de startet som Terrorister. Det skulle vise seg å være en fordel for finnene, som stakk av fra .no etter første skudd. Det tok nordmennene hele fem runder før de klarte å få et poeng på tavla, men det var en kortvarig glede, da finnene igjen stakk av og gikk opp i en stor ledelse på stillingen 8-1. Finske iGame fortsatte storspillet på Terrorist-siden, og avsluttet første halvdel av kampen med hele ni runders ledelse på nordmennene.

Norges representanter virket mer komfortable på Terrorist-siden i kampens andre halvdel, og satte i gang jakten på utligning fra start. Nordmennene tok fem runder på rappen, men lå likevel fire runder bak finnene. Våre nordiske naboer klarte å holde hodene kalde, og fløt på ledelsen fra første halvdel inn mot de siste rundene, og kunne puste lettet ut på stillingen 9-16 i deres favør.

Trøbbel på togskinnene

Siste kart i kampen ble nøytralt valgt, og lagene skulle spille på Train. Nordmennene startet kampen som Anti-Terrorister, og sikret seg en tidlig ledelse fra start. Det hele så ut til å gå .nos vei, helt til syvende runde hvor kampen ble snudd på hodet. Finnene tok fem kjappe runder, og storspilte resten av kampens første halvdel. Lagene gikk til pause på stillingen 6-9 i finsk favør.

Finske iGames fortsatte sitt storspill i starten av kampens andre halvdel, og økte ledelsen sin til seks runder med stillingen 6-12. Til tross for glimt av storspill fra blant andre Pål «Polly» Kammen for .no, var det aldri nok for å ta igjen finnene, som vant tredje og avgjørende kart med hele åtte poeng.

Kommentarer (1)

Forsiden akkurat nå

Til toppen