E-sport på Norway Cup

E-sporten inntar Norway Cup

Overwatch, FIFA og Rocket League kan spilles på den tradisjonsrike fotballturneringen.

Det blir både fotball og e-sport på Ekebergsletta i år.
Fabian Stratenschulte

DETTE ER NORWAY CUP

Vis mer

Norway Cup er verdens største fotballturnering for barn og ungdom og har vært avholdt årlig i Oslo siden 1972. Det kommer deltakere fra hele verden, og siden starten i 1972 har 1 033 300 deltagere og 53 049 lag deltatt på Norway Cup. I 2016 var det deltakerrekord med til sammen 2 200 påmeldte lag. Norway Cup finner sted på Ekebergsletta i uke 31 hvert år.

Norway Cup annonserte i en pressemelding på tirsdag at e-sporten inntar Norway Cup, i samarbeid med Gamer.no. Spillene som skal spilles er Overwatch, FIFA 17 og Rocket League.

Generalsekretær i Norway Cup, Tony Isaksen sier følgende om satsingen i pressemeldingen.

– Norway Cup er mer enn bare fotball, og vi ønsker å gi våre deltakere mange ulike aktiviteter under Norway Cup. Vi tror dette vil bli et morsomt tillegg til det som skjer på sletten, og et underholdende tilbud til både de som spiller selv og publikum.

Meld deg på Overwatch-turneringen her »

Meld deg på Rocket League-turneringen her »

Ønsker å vise frem e-sporten til et nytt publikum

Liga- og turneringsansvarlig i Gamer.no, Erling Rostvåg, forteller at dette er en god mulighet til å få frem hva e-sport er, og hva det handler om til flere.

– Målet er å vise fram e-sport til et nytt publikum, og ikke minst foreldrene og støttespillerne til dette publikumet.

Det vil arrangeres en turnering for organiserte lag eller kompiser som spilles på nett, mens finalene spilles på Norway Cup. Disse spiles både i Rocket League og Overwatch.

Erling Rostvåg er liga- og turneringsansvarlig i Gamer.no.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– De to turneringene er i utgangspunktet på nett i forkant av Norway Cup, men finalene skal spilles på scenen på Ekebergsletta, sier Rostvåg.

– Hvem kan delta i turneringen?

– Hvem som helst kan melde seg på turneringen på Gamer.no. Vi setter i gang påmelding i løpet av denne uken.

Les også
Anmeldelse: Overwatch

Under arrangementet blir det satt opp maskiner som alle kan spille på i de tre aktuelle spillene. Her kan alle sammen stille seg i kø for å spille.

– Kanskje viktigere enn turneringene og finalene, er aktiviteten som vil foregå i flerbrukshallen i dagene før. Her kan nemlig alle som vil få prøve tre forskjellige spill: Overwatch, Rocket League og FIFA. Hvem som helst kan stille seg i kø, men de som er deltakere på Norway Cup vil få en litt raskere kø, slik at det rekker å teste før de skal spille neste kamp. Vi trekker også fire lag som skal få lov å møte hverandre på scenen før finalene.

Satsingen er helt fersk, men Rostvåg forteller at årets satsing bare er en forsmak på hva som venter oss i fremtiden.

– Dette er en smakebit på e-sport til Norway Cup-publikumet og neste år blir det større og enda mer proft, avslutter Rostvåg.

Siste fra forsiden