E3 2010: Spill i tre dimensjoner

Sony mener 3D er fremtiden, og i dag viste de frem litt av den.

(Los Angeles, Spillverket.no): Sist ut av de store pressekonferansene her på E3 var Sony, som avholdt sin seanse på det ærverdige Shire-teateret. Etter en heller kaotisk og uoversiktlig innsjekk, ble det både vått og tørt som plaster på såret. Lekre og overdådige ”cupcakes” til tross, det vi egentlig ville vite var hva Sony hadde i ermet.

Dypere spill

Sony setter alle kluter til for å gjøre spill og film i 3D til en hverdagsopplevelse i hjemmet. Med både nye 3D-TVer som lanseres og 3D-oppdatering til PS3, var det derfor ingen stor overraskelse at Sony la stor vekt på hva de mener er fremtiden for hjemmeunderholdning.

Først ut på dagens pressekonferanse, var et lite innblikk i en scene fra fjerde level i Killzone 3. Killzone 3 er et av spillene som konstrueres for 3D-spilling fra bunn av, og i dag fikk vi se dette i praksis. I scenen, som finner sted i de arktiske strøkene av Algan, fikk vi se hvordan flyving med jetpack fikk tilført ekstra dybde ved hjelp av 3D-effekten. Ekstra dybde gav også blodspruteffektene ved skader, men om disse effektene faktisk gir en merverdi til spillopplevelsen eller om det blir slitsomt i lengden gjenstår å se når spillet ankommer.

Spillet slippes etter planen på markedet i februar neste år, og vil også få støtte for bruk av Sonys nye bevegelsessensor, Move.

Av andre titler planlagt med 3D, ble det nevnt både Mortal Kombat: Fatality, Crysis 2, den neste Shaun White-tittelen og Tron. Sistnevnte er for øvrig en spillmatisering av Disneys animasjonsfilm.

I like to move it, move it

Tøyse-visepresident av blant annet ryktefornektelser hos Sony, Kevin Butler demonstrer korrekt Move-bruk.

2010 er tydeligvis det store året for bevegelse. I to dager nå har vi fått høre masse om Microsofts bevegelsessensor, Kinect. I dag fikk vi så vidt en smakebit på det onde tunger påstår ser ut som et voksenleketøy, Sonys bevegelsessensor Move.

Der hvor Microsoft er veldig tydelige på at deres Kinect er rettet mot det familievennlige markedet, åpner Sony for integrering av Move både i familiesegmentet og hardcoresegmentet, noe integrasjonen av Move i blant annet Killzone 3 og The Fight: Lights Out er et eksempel på.

Move fungerer sammen med kameraet Eyetoy og påvirkes av både kraften og hastigheten du legger i bevegelsene dine. Lyset fra Move-kontrollen registreres av kameraet, og på denne måten registreres det hvor du befinner deg i rommet. Vi har ennå ikke fått klå på en Move på egenhånd, så hvordan dette fungerer i praksis vet vi ennå ikke. Det vi derimot vet er at Sony planlegger å putte både Move-versjoner og originale versjoner av spillene sine på samme disk, så man ikke trenger å velge om man vil ha spillene med eller uten Move-støtte.

Det var ikke mye nytt Sony hadde å vise frem i dag, men en av nyhetene var Sorcery, en tittel som er laget spesielt med Move i tankene. Sony legger selv lista høyt ved å si at de ønsker å levere en altoppslukende spillopplevelse.

Eventyrspillet Sorcery ble vist frem.

På pressekonferansen fikk vi servert et ganske så sjarmerende innblikk i gameplayet til Sorcery. Humoristisk og vimsete karakterdesign, en sjarmerende ung trollmann og trylleformler selv Voldemort ville misunnet, ser svært så lovende ut. Vi loves variert gameplay, blant annet i form av at trollmannen kan skape seg om til andre dyr og på den måten komme frem steder han ellers ikke ville kommet frem. Spillet er ventet i løpet av våren 2011.

Les også
Lader opp til musikalsk måned

Overraskelse!

Ja, den kommer.

Ingen E3-pressekonferanse er komplett uten en liten overraskelse eller to, noe Sony også så ut til å være klar over. Riktignok har spekulasjonene svirret en stund, men i dag fikk vi det endelig bekreftet – Portal 2 er under utvikling og vi får forhåpentligvis kloa i det i løpet av neste år.

I tillegg har vi en annen overraskelse i vente neste år: Twisted Metal-serien turen til PS3. Twisted Metal fikk vi først oppleve på PS1, og vi loves en videreføring av den helsprøe humoren også i PS3-spillet. Vi fristes med både online flerspiller og lokal splitscreen, i tillegg til at hvert kjøretøy får to egne spesialangrep.

Og mens vi er inne på kjøretøy: Gran Turismo 5 har nå endelig fått en slippdato. 2. november er dagen amerikanske bilentusiaster kan krysse av i kalenderen. Forhåpentligvis er den europeiske lanseringsdatoen heller ikke så langt unna.

Og med det var de store pressekonferansene over for denne gang på E3. Men det betyr absolutt ikke at moroa er over. Vi har et svært messesenter med alt en spillentusiast kan drømme om å boltre oss i. Flere rapporter, sniktitter og bilder kommer i dagene fremover, så følg med!

Les også:Zelda Skyward Sword til neste år
Les også:Ny og slankere Xbox 360 bekreftet
Les også:E3 2010: Kinect vil ta over stua di

Siste fra forsiden