E3-oppsummering: Nintendo

Nintendo kommer med fire nye Mario-spill, et Zelda-spill, et Metroid-spill og noe attåt. Vi tar gjennomgangen.

Der Sony og Microsoft viste lange demonstrasjoner av mange spill på sine konferanser, holdt Nintendo seg for det meste til korte teasere og mindre konkret informasjon. Samtidig fikk de anledning til å nevne en lang, lang rekke titler som skal holde Wii- og DS-spillere underholdt i lang tid fremover.

Kjente spill som Kingdom Hearts DS, Final Fantasy - The Crystal Bearers, Dead Space: Extraction, Resident Evil: The Darkside Chronicles og The Conduit ble presentert i form av trailere, men Nintendo hadde også en god del nytt i bakhånd:

Super Mario Galaxy 2

Nintendo vet å spinne videre på sine vante suksesser, og når Mario igjen skal ut på nye 3D-eventyr har de bestemt seg for å ikke lage et helt nytt konsept. Så godt likt som Super Mario Galaxy var er det vanskelig å klandre dem for akkurat det. Super Mario Galaxy 2 består av det samme konseptet som sist, men med nye planeter, fiender og oppgaver.

Det er ikke kjent når spillet skal være ute for salg, men Nintendo viste det i aksjon på messen, og en video av det ser du nedenfor:
New Super Mario Bros. Wii

New Super Mario Bros. gikk tilbake til spillseriens sideskrollende røtter da det ble sluppet til DS i 2006. Den suksessen skal Nintendo nå gjenta, men i større format på Wii. Denne gangen får vi ikke bare spille en om gangen, men opptil fire spillere samtidig. Samarbeid blir nødvendig for Mario, Luigi og deres to sopphoder av noen venner, som kan både bære og kaste hverandre, og hjelpe andre ut av vanskelige situasjoner. Litt konkurranse blir det likevel, siden slutten av hvert nivå rangerer spillerne etter antall poeng og innsamlede mynter.

Mario og vennene hans vil også få ta i bruk en propelldrakt som gir dem muligheten til å fly, noe Nintendos representanter demonstrerte i en lengre flerspillerdemo av spillet.

New Super Mario Bros. Wii kommer i julesesongen 2009. Du kan se klipp fra spillet i videoen under:Les også
Hva vi kan vente oss av E3 – del 2

Mario & Luigi: Bowser's Inside Story

Mario og Luigi skal som så mange ganger før også få seg et rollespill. I Bowser’s Inside Story blir de to brødrene små som mikrober og havner inn i Bowsers indre. Dette byr naturligvis på mange unike omgivelser og fiender. I tillegg skal vi få styre Bowser selv og hjelpe ham å stoppe en av sine erkefiender fra å ta over slottet hans. Det skal være mulig å bytte fritt mellom å styre Bowser i den virkelige verden og å styre de to rørleggerbrødrene på innsiden, som denne gangen hjelper Bowser.

Spillet kommer til DS i løpet av høsten, men traileren kan du se nå:
Metroid – Other M

Visningen hadde mye fokus på familievennlig moro, men når tiden kom for å vise det nye Metroid-spillet var Nintendo ivrige på å vise at dette var et prosjekt som ville appellere også til den harde kjernen av spillere. Metroid – Other M blir utviklet i samarbeid med Team Ninja som står bak Ninja Gaiden-spillene.

I følge Nintendo vil spillet gå dypere inn i Samus’ historie. Etter traileren å dømme vil spillet vises fra flere forskjellige perspektiver. Spillet skal slippes i løpet av 2010, og traileren ser du her:
Nye Wii-tillegg

Nå som både Microsoft og Sony har annonsert hvert sitt bevegelsesstyring-tillegg var det bare naturlig at Nintendo fremhevet det kommende Wii Motion Plus-tillegget, som skal gi sårt tiltrengt presisjon til Wiimoten. En rekke titler med støtte for tillegget ble nevnt, inkludert blant annet Wii Sports Resort, Tiger Woods PGA Tour 10, Grand Slam Tennis, Virtua Tennis 2009 og Red Steel 2.

Wii Vitality Sensor

Nintendo hadde også et tillegg til på hånden kalt Wii Vitality Sensor. Tillegget vil i første omgang kunne måle pulsen til spilleren, i tillegg til ”flere andre signaler fra kroppen”. Hvordan dette tillegget vil bli brukt i spill ville de derimot ikke si mye om.

Som toppen på sosiale medier-kransekaken kunne Nintendo på årets E3 fortelle at DSI-konsollen vil få Facebook-integrasjon slik at man automatisk kan laste opp foto tatt med DSI-kameraet til Facebook.

The Legend of Zelda

Mange håpet at Nintendos presentasjon ville inneholde et nytt Zelda-spill til Wii, men ble skuffet da det allerede kjente Spirit Tracks til DS var det eneste Zelda-spillet som ble vist. I etterkant av visning har derimot Nintendos Shigeru Miyamoto bekreftet at et nytt Zelda til Wii er på vei, men at de foreløpig ikke hadde noe å vise, og at det derfor ikke ble nevnt i presentasjonen. Det eneste som foreløpig er kjent er at Miyamoto ønsker å ta i bruk det nye Motionplus-tillegget i spillet.

Traileren til The Legend of Zelda: Spirit Tracks til DS ser du her:
Wii Fit Plus

Nyutgaven av Wii Fit skal gjøre det lettere å komme inn i en god treningsrutine. Denne gangen skal det være færre pauser mellom øvelsene for å sørge for kontinuerlig trening. Wii Fit Plus vil ha seks nye styrke- og yogaøvelser, og hele 15 nye balansespill, som for eksempel sjonglering og rullebrett.

Utvidelsen kommer i løpet av høsten, og klipp fra spillet ser du under:
James Patterson: Women's Murder Club - Games of Passion

Games of Passion til DS er basert på den bestselgende forfatteren James Pattersons romaner, og blir kalt en interaktiv roman av Nintendo. En video fra spillet viser at spilleren vil få gjøre mange former for etterforskning, avhør og gåter for å rulle opp en drapssak. Traileren kan du se nedenfor:
Golden Sun DS

Rollespillserien Golden Sun er en gammel klassiker som tidligere tidligere har kommet i to utgaver til Gameboy Advance. For første gang kommer serien nå også til DS. Serien går fra 2D- til 3D-grafikk, og skal slippes i 2010, men få andre detaljer er kjent. Litt kan man likevel få ut av teaseren under:
C.O.P.: The Recruit

Hovedpersonen i C.O.P. blir arrestert for å delta i gatebilløp, og blir deretter tvunget til noe så usannsynlig som å bli hemmelig agent for politiet. Forvent mye bilkjøring, skyting og action i en helt åpen by skildret i 3D-grafikk på DS. Traileren ser du her:
Style Savvy

Ingen skal beskylde Nintendo for ikke å ha noe for alle. Liker du å finne klær og tilbehør som passer sammen? Har du en drøm om å drive en motebutikk eller å delta i motevisninger? Eller hva med shopping? Style Savvy inneholder alt ovenfor, og litt til. Klipp fra spillet får du takket være Gametrailers:

Vi runder av oppsummeringen med å fortelle om Warioware DIY og Mario vs. Donkey Kong - Minis March Again som er den siste Mario-tittelen for denne gang. Begge spillene er nedlastbare titler til DSIware, og sistnevnte kommer allerede den 8. juni. Minis March Again lar deg lage egne brett, mens Warioware DIY går steget lenger og lar spilleren selv lage selve spillet ved hjelp av en rekke verktøy. Begge lar deg dele dine kreasjoner med andre over DSI-ens trådløse nett.

Les også gjennomgangene av Sony og Microsofts konferanser.

Siste fra forsiden