EA har langsiktige planer med Star Wars

Utgiveren har i hvert fall tre store spill i smia.

Skjermdump

Under kveldens EA Play-konferanse viste Electronic Arts fram smakebiter på hva vi kan forvente fra Star Wars-universet i spillformat de nærmeste årene.

Hele seks utviklere, Criterion, Capital Games, DICE, Respawn Entertainment, Motive Studios og Visceral Games jobber med et eller annet Star Wars-relatert.

Nye steder og nye figurer dukker opp i Star Wars Battlefront 2.

Mange jern i ilden

Først fikk vi høre at det nye Star Wars Battlefront bygger på det som gjorde forrige vinters Battlefront så bra. I oppfølgeren kan vi ifølge DICE vente oss flere kjente figurer, flere planeter og flere kjente steder. I tillegg vil vi få se innhold fra de nye filmene som skal komme i løpet av de to neste årene. Det nye Battlefront-spillet utvikles av svenske DICE i samarbeid med Motive Studios og Criterion, og skal etter planen lanseres en eller annen gang i 2017. Ut fra en video vist under konferansen ser det ut som Criterion jobber med å skape VR-innhold til spillet.

Star Wars: Galaxy of Heroes får også fortsatt støtte.

Men et nytt Battlefront er langt fra det eneste Star Wars-spillet i rugekassa. Visceral jobber med et action-eventyrspill som er planlagt lansert i 2018. Prosjektet, med tidligere Uncharted-regissør, Amy Hennig, i spissen, har vært kjent en stund, men vi ble strengt talt ikke mye klokere på hva spillet faktisk er denne gangen heller. Vi fikk imidlertid vite at spillet skal inneholde en helt ny Star Wars-historie, med helt nye karakterer.

– Målet vårt har alltid vært å ikke bare fortelle en historie satt i Star Wars-universet, men en autentisk Star Wars-historie. Det er to ganske forskjellige ting, uttaler Amy Hennig i en video om Star Wars-spillenes framtid.

Respawn Entertainment jobber også med et Star Wars-spill, visstnok satt til en helt annen tidsperiode i universet. I likhet med Viscerals prosjekt er også dette et action-eventyr, og har et foreløpig ukjent lanseringstidspunkt.

BioWare hintet om mer innhold til The Old Republic, men ga lite informasjon utover det. Capital Games lover å fortsette å støtte mobilspillet Galaxy of Heroes, med stadig flere spillbare figurer fra alle filmer og tv-serier basert på universet.

Det bør med andre ord være noe for en hver spillende Star Wars-fan, men de største og mest spennende prosjektene er altså langt, langt fram i tid.

Les alt vi skriver om årets E3 »

Siste fra forsiden