EA har tjent gode penger på Mass Effect: Andromeda til tross for kritikken
(Bilde: EA)

EA har tjent gode penger på Mass Effect: Andromeda til tross for kritikken

Det ser ut til at det utskjelte spillet slett ikke gjorde det så dårlig.

Det seneste kapittelet i BioWares kritikerroste Mass Effect-serie levde på ingen måte opp til de forventningene de fleste antakelig hadde til spillet, men det virker som salget har gått bra likevel. Det tyder EAs seneste kvartalsresultater på.

I kommentarene til kvartalsrapporten skriver EA at Mass Effect: Andromeda var en viktig bidragsyter til den gode inntjeningen selskapet hadde i den seneste perioden – riktignok uten å avsløre de nøyaktige salgstallene.

Mass Effect: Andromeda har tilsynelatende blitt en salgssuksess til tross for den massive kritikken.
Mass Effect: Andromeda har tilsynelatende blitt en salgssuksess til tross for den massive kritikken. Bilde: EA

Gode resultater

EAs netto salg for det seneste kvartalet økte med 93 millioner dollar sammenlignet med samme periode i fjor, noe som var 25 millioner over selskapets egne prognoser. Ifølge EA var denne veksten primært drevet av Mass Effect: Andromeda og
FIFA.

Når det gjelder det digitale salget isolert sett gikk dette opp med 113 millioner dollar, som skal være ny kvartalsrekord. EA skriver at Mass Effect: Andromeda var en viktig bidragsyter også her. I tillegg nevnes spillet som en sentral faktor i den kraftige økningen i PC- og konsollnedlastningen, som i kvartalet genererte 32 prosent høyere salg enn i samme periode i fjor.

Det var svært høye forventninger til det nye Mass Effect-spillet, som ikke ble innfridd. Blant annet ble det rettet mye kritikk mot spillets ansiktsanimasjoner, og studioet måtte sågar tåle hetsing av medarbeidere i så måte. Vår anmelder var ganske godt fornøyd med helheten, til tross for at spillet blant annet manglet særpreg, og landet på 7 av 10 mulige poeng.

Forhåpentligvis blir det neste BioWare-spillet mindre skuffende: Her er det første glimtet av Anthem »

Kommentarer (21)

Forsiden akkurat nå

Til toppen