EA har tjent gode penger på Mass Effect: Andromeda til tross for kritikken

Det ser ut til at det utskjelte spillet slett ikke gjorde det så dårlig.

EA

Det seneste kapittelet i BioWares kritikerroste Mass Effect-serie levde på ingen måte opp til de forventningene de fleste antakelig hadde til spillet, men det virker som salget har gått bra likevel. Det tyder EAs seneste kvartalsresultater på.

I kommentarene til kvartalsrapporten skriver EA at Mass Effect: Andromeda var en viktig bidragsyter til den gode inntjeningen selskapet hadde i den seneste perioden – riktignok uten å avsløre de nøyaktige salgstallene.

Mass Effect: Andromeda har tilsynelatende blitt en salgssuksess til tross for den massive kritikken.
EA

Gode resultater

EAs netto salg for det seneste kvartalet økte med 93 millioner dollar sammenlignet med samme periode i fjor, noe som var 25 millioner over selskapets egne prognoser. Ifølge EA var denne veksten primært drevet av Mass Effect: Andromeda og
FIFA.

Når det gjelder det digitale salget isolert sett gikk dette opp med 113 millioner dollar, som skal være ny kvartalsrekord. EA skriver at Mass Effect: Andromeda var en viktig bidragsyter også her. I tillegg nevnes spillet som en sentral faktor i den kraftige økningen i PC- og konsollnedlastningen, som i kvartalet genererte 32 prosent høyere salg enn i samme periode i fjor.

Det var svært høye forventninger til det nye Mass Effect-spillet, som ikke ble innfridd. Blant annet ble det rettet mye kritikk mot spillets ansiktsanimasjoner, og studioet måtte sågar tåle hetsing av medarbeidere i så måte. Vår anmelder var ganske godt fornøyd med helheten, til tross for at spillet blant annet manglet særpreg, og landet på 7 av 10 mulige poeng.

Forhåpentligvis blir det neste BioWare-spillet mindre skuffende: Her er det første glimtet av Anthem »

Siste fra forsiden