EA kjøper seg inn i Ubisoft

EA er på vei til å kjøpe seg inn i den franske spillutgiveren Ubisoft. Er dette første steget på vei til et fullstendig oppkjøp?

Electronic Arts er i ferd med å kjøpe 20 prosent av aksjene til en av selskapets argeste konkurrenter, franske Ubisoft. I følge Wall Street Journal betaler de mellom 85 og 100 millioner dollar for aksjene, som vil gi selskapet en større andel av aksjene enn de opprinnelige grunnleggerne, som eier 15 prosent av Ubisoft.

Electronic Arts har ikke ønsket å fortelle hvorvidt den videre planen er å kjøpe hele Ubisoft, eller om de har en annen plan med eierskapet. Aksjene ble kjøpt av det nederlandske selskapet Talpa Beheer, som eies av milliardæren Jon de Mol, og som har investert tungt i TV og telekommunikasjonsselskaper. Avtalen mellom de to selskapene er på plass, men kjøpet må godkjennes av amerikanske myndigheter før det blir godkjent.

Hvilke konsekvenser dette kjøpet kommer til å få vet vi ikke, men det er få som tror at et fullstendig oppkjøp av Ubisoft vil være positivt for industrien og spillere generelt. Ubisoft er et selskap som våger å innovere, og i en spillindustri hvor fantasi og nytenkning ser ut til å være fremmedord er den franske utgiveren et selskap spillindustrien behøver. Ubisoft selv har ikke kommentert handelen.

Vi kan også nevne at Electronic Arts har forandret tilbudet til aksjonærene i Digital Illusions. De ønsker fortsatt ikke å betale mer penger for aksjene, men nå vil de nøye seg med å få kontroll over mer enn 50% av aksjene. I og med at over 50% av aksjonærene har sagt at de ønsker å godkjenne selskapets bud, er det sannsynlig at EA får det som de vil, og at de dermed i praksis får full kontroll over den svenske utvikleren. Fristen for å godkjenne budet er forlenget til 20. januar.

Siste fra forsiden