EA kjøper SpellForce-utvikler

Utviklerne bak SpellForce-franchisen er nå kjøpt av Electronic Arts.

I en pressemelding fra Electronic Arts i morgentimene i dag går det frem at selskapet har kjøpt opp Phenomic Studios. Utviklerstudioet er mest kjent for sine SpellForce-spill, men enkelte hos Phenomic har tidligere jobbet med utgivelser i The Settlers-franchisen mens de arbeidet i Blue Byte.

Nøyaktig hva EA har gitt for Phenomic er ikke kjent. Firmanavnet endres nå til EA Phenomic, og blir dermed EAs nyeste europeiske utviklerstudio. De ansatte vil få i oppgave å lage sanntidsstrategispill for utgivergiganten i tiden fremover.

– Phenomics portefølje av originale kvalitetsstrategispill er imponerende, og vi deler syn på fremtiden for strategimarkedet, forteller Paul Lee, toppsjefen i EA Worldwide Studios. Han kan også forteller at vi kan vente en annonsering av et nytt strategiprosjekter fra dette nyinnkjøpte studioet senere i år.

Boris Kunkel, administrerende direktør i Phenomic, virker også svært fornøyd med avtalen som er inngått:

– Vi har alltid vært lidenskapelig opptatt av å lage spill med fokus på kvalitet, nytenking og underholdning, og EA deler denne filosofien med oss, forteller Kunkel.

EA forteller videre at utviklerne skal slippe å flytte, og at den interne strukturen forblir som før. Et av målene for EA er å sørge for at de fremtidige spillene fra studioet får en bedre distribusjon verden over, ved siden av å tjene litt mer penger naturligvis.

Siste fra forsiden