Project Cars

EA legger ned Project Cars – tidligere studiosjef langer ut mot avgjørelsen

Over og ut for racingserien.

Bandai Namco

EA har offisielt satt kroken på døra for Project Cars. Racingserien får ikke flere spill, og de ansatte i utviklerstudioet Slightly Mad Studios flyttes over på andre prosjekter der det er mulig.

– Etter en evaluering av det neste Project Cars-spillet og dets potensial for langtidsvekst, har vi valgt å stanse videre utvikling og investering i serien, sa EA i en uttalelse til Gamesindustry.biz.

Nyheten har imidlertid ikke falt i god jord hos tidligere Slightly Mad-sjef Ian Bell. Han tok til Twitter og langet ut mot EAs avgjørelse.

– EA fortsetter å være fantastisk. Jeg har sagt mitt og jeg står for hvert ord og de fortsetter å bevise at jeg har rett. Hvordan ser de tallene (unnskyld, jeg mener menneskene med håp, drømmer og familier) ut der nederst på regnearkene?

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Akkurat hvilket tidligere utsagn Bell sikter til er uklart. Da han forlot Slightly Mad i oktober i fjor var det med en forsikring om at studioets fremtid var sikret. Slik gikk det imidlertid ikke.

Slightly Mad Studios ble opprinnelig stiftet i 2009, med blant annet Bell som medgrunnlegger. Selskapet ble så kjøpt opp av Codemasters i 2019, som igjen ble kjøpt opp av EA i februar 2021. Project Cars var studioets lidenskapsprosjekt, og mellom 2015 og 2020 ble tre spill lansert i serien.

LES OGSÅ: Embracer legger ned spillstudio bare måneder etter oppkjøp »

Siste fra forsiden