Onoma - Embracer

Embracer legger ned spillstudio bare måneder etter oppkjøp

Onoma, tidligere kjent som Square Enix Montreal, stenger dørene.

Hitman Go.
Embracer Group

Embracer Group – det svenske gigantselskapet som eier store deler av den globale spillbransjen – har lagt ned utviklerstudioet Onoma. Det kommer bare noen måneder etter at Embracer kjøpte opp studioet.

Onoma var best kjent for sitt arbeid med mobilspillserien Go.
Embracer Group

Det var Bloomberg som først rapporterte om nedleggelsen. Nettstedet melder at rundt 200 ansatte blir rammet, men målet skal være å flytte så mange som mulig over til åpne stillinger i andre Embracer-eide studioer.

Onoma var best kjent for sitt arbeid med mobilspill som Hitman Go, Lara Croft Go og Deus Ex Go. Studioet var inntil nylig kjent som Square Enix Montreal, men ble omdøpt etter Embracer-oppkjøpet.

I en uttalelse til Gamesindustry.biz forteller CDE Entertainment-sjef Phil Rogers – som har ansvar for Crystal Dynamics, Eidos-Montreal og tidligere Onoma – at Embracer ønsker å fokusere på større spillprosjekter i regi av Crystal Dynamics og Eidos-Montreal.

Kilder med kjennskap til situasjonen forteller til Bloomberg at Eidos-Montreal har flere prosjekter på gang. Teamet jobber visstnok med en ny serie, et nytt Deus Ex-spill og diverse prosjekter i samarbeid med Xbox. Crystal Dynamics jobber med Tomb Raider og det neste Perfect Dark-spillet.

LES OGSÅ: Google legger ned Stadia »

Siste fra forsiden