Perfect Dark

Microsoft forsikrer om at Perfect Dark-utviklingen går som den skal

Påpeker at det å dele arbeidet mellom flere studioer bare er en del av moderne spillutvikling.

Xbox Game Studios

Da Microsoft hentet inn Crystal Dynamics til å bistå med arbeidet på et nytt Perfect Dark, var det flere som spekulerte i om utvikler The Initiative hadde støtt på problemer. Spørsmålstegnene ble desto større da det tidligere i år ble kjent at flere utviklere – inkludert spillsjefen – hadde forlatt prosjektet.

Ifølge Microsoft Studios-topp Matt Booty går ting imidlertid helt etter planen.

En del av moderne spillutvikling

Booty var nylig gjest på PAX West, der temaet spillutvikling naturlig nok dukket opp. Han forklarte (via VGC) hvordan bransjen har endret seg i nyere tid, og trakk frem spekuleringen rundt Perfect Dark som et eksempel.

– Måten vi lager spill utvikler seg. Det å ha ett team under samme tak skjer liksom ikke så ofte lenger. Vi ordnet nylig et stort partnerskap med Crystal Dynamics, og så leste jeg på nettet at det måtte bety at det var et eller annet problem. Faktisk er det stikk motsatt, sa Booty og fortsatte.

Annonseringstraileren fra 2020 er fortsatt det eneste vi har sett fra nye Perfect Dark.
Xbox

– Vi har et team med masse erfaring hos Crystal Dynamics, et stort AAA-team med over 100 folk som blir tilgjengelig. Selvfølgelig ønsker vi å jobbe med dem, spesielt om de har laget den typen spill før.

Booty la imidlertid til at det å bringe inn et nytt studio kan gjøre arbeidet mer komplekst, og dersom det er problemer hos et av studioene kan det gå utover lanseringsplanene for spillet.

Som vi skrev i mars har ansatte meldt om nettopp slike problemer hos The Initiative. Interne uenigheter skal ha ført til at utviklingsarbeidet gikk veldig langsomt, men skal vi tro Booty ser ting altså bedre ut nå.

Ellers snakket Microsoft Studios-sjefen om det å gjenskape Perfect Dark-protagonist Joanna Dark for et moderne publikum. Han innrømmet at det ikke er alt fra originalspillet som har tålt tidens tann, og at man må gå varsomt frem med opphavsmaterialet.

– Det som er superkult med Perfect Dark og om Joanna Dark er superagentfantasien, Bourne Identity møter James Bond på en måte. Det er en kul greie som folk liker å spille på. Men vi er nødt til å passe på at det presenteres på riktig måte.

Ingen dato eller plattformer er nevnt for Perfect Dark så langt, men vi kan anta at spillet slippes kun til Xbox One, Xbox Series X/S og Windows.

LES OGSÅ: Xbox-sjefen spår at plattformeksklusivitet vil dø ut »

Siste fra forsiden