Perfect Dark- Crystal Dynamics

Nye Perfect Dark utvikles sammen med Tomb Raider-studioet

Square Enix-eide Crystal Dynamics skal hjelpe Microsoft-

Perfect Dark og Tomb Raider. Nå skal studioene jobbe sammen.
Microsoft, Square Enix, montasje Gamer.no

Etter at Microsoft trakk sløret av et nytt Perfect Dark-spill i fjor vinter, har det vært tyst. Nå har vi fått vite litt mer om utviklerne bak, og det hele har tatt en litt overraskende vri.

Crystal Dynamics – mest kjent for de nyere Tomb Raider-spillene, og Marvel's Avengers – skal være medutviklere på spillet.

Perfect Dark-trailer. (Video: Microsoft)

Hovedutviklerstudioet er fremdeles Microsofts internstudio The Initiative, men får altså hjelp av det Square Enix-eide studioet.

– Vi inngår et partnerskap med Crystal Dynamics, et utviklerteam i verdensklasse som står bak figurdrevne spill som Tomb Raider, for å gi ut denne førstepersons spionthrilleren til en ny generasjon av spillere, står det i annonseringen på Twitter.

Crystal Dynamics og The Initiative deler enkelte tidligere ansatte, som nok kan være en del av forklaringen på samarbeidet her. The Initiative ble grunnlagt av Darrel Gallagher, som tidligere var sjef hos Crystal Dynamics. Regissør Daniel Neuburger – som var ansvarlig for revitaliseringen av Tomb Raider i 2013 har også hoppet fra Crystal Dynamics til The Initiative for en stund siden.

Ingen dato eller plattformer er nevnt for Perfect Dark så langt, men vi kan anta at spillet slippes kun til Xbox One, Xbox Series X/S og Windows.

LES OGSÅ: Det opprinnelige Timesplitters-studioet er tilbake for å puste nytt liv i serien »

Siste fra forsiden