Perfect Dark

Nye Perfect Dark er visstnok flere år unna lansering

Utviklingen skal ha vært preget av manglende visjon og intern krangling.

Xbox Game Studios

Det har snart gått tre år siden Microsoft og utvikler The Initiative avduket et nytt spill i Perfect Dark-serien. Siden den gang skal utviklingen knapt ha gjort fremskritt, med store problemer knyttet til prosjektet.

Meldinger om ugreie tilstander i Perfect Dark-leiren kommer via IGN. Nettstedet har vært i kontakt med både tidligere og nåværende utviklere som blant annet kan fortelle at teamet ikke hadde noen klar visjon for spillet da det ble avduket i 2020.

Målet var å lage en slags spion-/actionhybrid, i samme gate som James Bond eller Mission: Impossible. Hvordan det faktisk skulle fungere som spill visste ledelsen imidlertid ikke, som førte til frustrasjon og dårlig moral blant de ansatte.

Uenigheter med samarbeidsstudioet Certain Affinity førte til at partene gikk hvert til sitt. Flere ansatte – inkludert spillets designsjef – valgte også å forlate skuta, som haltet videre frem til Microsoft i 2021 satte inn Crystal Dynamics for å bistå.

Etter det IGN erfarer hadde teamet på det tidspunktet lagt en slagplan for Perfect Dark. Crystal Dynamics, som tok føringen på prosjektet, var imidlertid ikke fornøyde og nesten hele greia ble startet på nytt.

Etter sigende skal spillet nå ligge bedre an, med et klarere bilde av hva slags spionskyting som skal lages. Enda er det bare i preproduksjon, fasen like før utviklingsarbeidet begynner for fullt, og lansering skal visstnok enda være to til tre år unna.

LES OGSÅ: Embracer kjøpte opp store deler av spillbransjen – nå varsler selskapet permitteringer og nedleggelser »

Siste fra forsiden