Phil Spencer

Xbox-sjefen spår at plattformeksklusivitet vil dø ut

Mener det er bedre for bransjen at spill er tilgjengelige overalt.

Audun Rodem, Gamer.no

Fremtidens spillbransje vil ha færre og færre eksklusive spill. Det mener i hvert fall Xbox-sjef Phil Spencer.

Phil Spencer er sjef for Xbox.
Xbox

I et intervju med Bloomberg fortalte Spencer at tiden er inne for at spillere kan komme sammen uansett hvilken konsoll eller maskin de spiller på.

– Vi har veldig lyst til å få inn flere spillere ved å redusere friksjon, å få folk til å føle seg trygge og sikre mens de spiller og å la dem finne venne sine og spille med vennene sine uansett hva slags boks de bruker.

Xbox-sjefen erkjente riktignok at ikke alle deler hans syn, selv om han ikke ville nevne navn. På lang sikt tror han imidlertid at mer åpenhet vil gagne spillbransjen.

– Jeg tror på lang sikt at det er bra for denne bransjen. På kort sikt vil det kanskje være noen folk i enkelte selskaper som ikke liker den ideen. Men jeg tror at når vi kommer oss over det hinderet og ser hvordan bransjen kan fortsette å vokse, så vil det vise seg å være riktig.

Plattformeksklusivitet har vært et hett tema siden Microsoft kunngjorde planer om å kjøpe Activision Blizzard tidligere i år. Sony virker å være bekymret for at spesielt Call of Duty kan bli eksklusiv for Xbox i fremtiden, men Microsoft har lovet at serien skal få fortsette på PlayStation.

LES OGSÅ: Xbox-sjefen har fått nok av konsollkrig »

Siste fra forsiden