EA lukter på gamle klassikere

Har registrert varemerkene Populous, Theme Park, Road Rash og Wing Commander.

Tidligere i uken kom det fram at lederen for Electronic Arts' Bright Light-studio, Harvey Elliot, ønsker å lage nyversjoner av gamle Bullfrog-spill som Populous og Theme Park. Electronic Arts eier nemlig rettighetene til spillene ettersom de kjøpte opp Bullfrog Productions i 1995.

– Jeg elsker de gamle Bullfrog-spillene, de vekket min lidenskap for spill, og jeg er veldig stolt av at Bullfrog er en del av arven til Bright Light. Jeg er personlig stor tilhenger av Populous og Theme Park, som var noen av mine favorittspill for mange år siden. Jeg ville elsket å se disse laget på nytt, sa Elliot til Kikizo.

Skjermbilde fra Wing Commander (EA Replay PSP).

I dag har det kommet fram at Electronic Arts har gått til det steget å registrere varemerker for flere nittitallsklassikere: Populous, Theme Park, Road Rash og Wing Commander. De to førstnevnte er altså tidligere Bullfrog-titler, mens EA sikret seg Wing Commander-rettighetene da de kjøpte Origin Systems i 1992. Road Rash har på sin side alltid vært Electronic Arts' eiendom.

Registreringene betyr ikke nødvendigvis at Electronic Arts kommer til å lage nyversjoner av spillene, men det betyr definitivt at de vurderer det. Spillverket kommer tilbake med mer dersom EA gjør alvor av planene.

Siste fra forsiden