EA pusser opp Command & Conquer og Red Alert

Får med flere av originalutviklerne på prosjektet.

EA

I et blogginnlegg forteller EA at de har begynt arbeidet med å lage nyversjoner av Command & Conquer: Tiberian Dawn og Command & Conquer: Red Alert. Som en del av prosjektet pusses også utvidelsespakkene Covert Ops, Counterstrike og Aftermath. Alt skal slippes i én pakke.

Veteraner jobber på prosjektet

Det er spillstudioet Petroglyph Games, i samarbeid med Lemon Sky Studios, som har fått oppdraget med å pusse på de gamle spillene, nettopp fordi flere av de ansatte er gamle veteraner fra Command & Conquer-skaperne i Westwood Studios.

Denne gjengen skal pusse opp spillet.
EA

– Petroglyph Games har mange av de opprinnelige utviklerne fra Westwood Studios, og noen av de mest innflytelsesrike medlemmene i det opprinnelige utviklingsteamet bak Command & Conquer fra 1995. Joe Bostic er kjent som medskaper av C&C, og var også sjefsprogrammerer på Tiberian Dawn og Red Alert. Steve Tall ble med Joe som sjefsprogrammerer på Red Alert, og Mike Legg bidro til alle former for lydsystemer i Westwood – han startet der siden 1986! Alle de tre medlemmene bidro til å grunnlegge Petroglyph Games i 2003 etter at Westwood ble lagt ned, og har med seg en veterangruppe av RTS-utviklere fra mer enn 15 år tilbake, skriver EAs Jim Vessella om valget.

I tillegg bekreftes det at den ikoniske komponisten Frank Klepacki skal være med på laget.

Utviklingen av spillet skal ikke være påbegynt ennå, og ingen slippdato er annonsert. Vi hørte først små hint om dette prosjektet forrige måned, da EA gikk inn i en dialog med fansen om hva de ønsket seg av et slikt prosjekt.

Velkjent strategiserie

Command & Conquer: Tiberian Dawn ble først sluppet i 1995, som det første innslaget i den velkjente strategispillserien. Oppfølgeren Command & Conquer: Red Alert kom allerede året etter, men hadde en helt annen tematikk. Der det første spillet fant sted i en dyster fremtid fulgte vi i oppfølgeren en alternativ tidslinje der Albert Einsten har dratt tilbake i tid for å drepe Hitler i et forsøk på å avverge 2. verdenskrig. Siden den gang har det kommet mange innslag i serien.

LES OGSÅ: Tilbakeblikk på Command & Conquer: Red Alert 2 »

Siste fra forsiden