EA-seier i merkevarestrid

Den amerikanske retten har gitt EA sin støtte i en strid om ordet «edge».

Tim Langdell er nok et navn de færreste kjenner til, men hvis du jobber i spillindustrien og har tenkt å bruke ordet «edge» i navnet til selskapet eller spillet ditt, er sjansene store for at han kjenner til deg.

Han har nemlig kontroll over Edge Games, en gammel spillutgiver fra åttitallet. I de senere årene har de ikke gitt ut noen spill, men til gjengjeld har de brukt mye tid på å saksøke alle som bruker ordet «edge» uten deres tillatelse, da de mener ordet er en del av deres merkevare.

Retten har avvist Langdells forsøk på å stanse salget av Mirror's Edge.

Dette høres absurd ut, men Langdell kjenner det amerikanske rettssystemet ut og inn, og har levd godt på den tvilsomme virksomheten sin. De fleste ofrene hans er mindre selskaper som ikke har midlene til å forsvare seg i retten, og som derfor betaler det de blir bedt om uten å protestere.

Du kan lese mer om Langdells lugubre forretningsvirksomhet på bloggen ChaosEdge.

Langdell forsøkte imidlertid å fange litt større fisk da han rettet søkelyset mot Electronic Arts, som har stått bak det herlige Mirror's Edge. Langdell og selskapet hans krevde store summer i erstatning for at de hadde brukt ordet uten tillatelse – men EA hadde ikke tenkt å gi seg uten kamp.

Det gjorde de tydeligvis klokt i, for nå har de vunnet en viktig seier i retten. Nettstedet Industrygamers forteller nemlig at ikke bare har EA vunnet første runde i retten, men at retten også mener Langdell bevisst har forsøkt å misvise det amerikanske patent- og merkevarekontoret ved å gi dem usanne opplysninger.

– Vi er fornøyd med at retten har denne meningen. Vi håper at denne saken blir en milepæl i forhold til å beskytte uavhengige utviklere mot skadelige søksmål, sier en EA-representant.

Du kan lese hele det 22 sider lange rettsdokumentet hos Justia. Det er faktisk langt mer underholdende enn en skulle tro, og avslører flere konkrete eksempler på skittent spill fra Langdells side.

Siste fra forsiden