EA skal trolig lage mer Mass Effect

Nye uttalelser tyder på at Mass Effect-serien ikke er død.

EA

Som et resultat av Mass Effects: Andromeda sin lunkne mottakelse var det nok mange som antok at serien var død, noe som muligens ble forsterket av nyheten om at BioWare nå er helt ferdige med å oppdatere spillet. Nå gir utgiveren imidlertid håp om at Andromeda ikke er enden på visa.

I et intervju med nettstedet Gamereactor kom nemlig visesjef i EA, Patrick Söderlund, med uttalelser som nok kan tolkes som oppløftende for fans av BioWares spillserie.

– Jeg har hørt mennesker si at EA ikke skal lage et nytt Mass Effect-spill. Jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal komme tilbake til Mass Effect. Hvorfor ikke? Det er et spektakulært univers og en elsket serie, den har en stor fanbase, og det er et spill som har gjort mye for EA og BioWare, uttalte Söderlund overfor Gamereactor.

Trolig lenge til

Mass Effect: Andromeda ble intet mesterverk, men EA holder håpet om et nytt og bedre Mass Effect-spill i live.
EA

Visesjefen antydet imidlertid at de ikke kommer til å forhaste seg med noe nytt Mass Effect-spill, og at de må forsikre seg om at alt ligger til rette før dette kan skje.

– Når vi eventuelt bringer Mass Effect tilbake igjen må vi passe på at vi bringer det tilbake på en skikkelig relevant måte og at vi tar det til et nytt og spennende sted. Det er min jobb, Casey Hudsons jobb (BioWare-sjefen, red.anm.) og Mass Effect-teamets jobb å finne ut hvordan det skal se ut, og det vet vi ikke ennå, men det vil vi, la Söderlund til.

Ingenting av dette er selvsagt å tolke som bekreftelse på at det kommer et nytt Mass Effect-spill, men uttalelsene tyder definitivt på at selskapet holder døren åpen. Tidligere rapporter om at serien er lagt på is skal dermed trolig ikke forstås som at den aldri vil bli gjenopplivet.

Med tanke på at studioet bak Andromeda, BioWare Montreal, ifølge rapportene nå er blitt kraftig nedbemannet, vil det trolig være studioet bak den opprinnelige trilogien som vil overta produksjonen av den neste tittelen, altså BioWare Edmonton.

BioWare Edmontons neste spill blir imidlertid Anthem: Her ser du det kommende spillet i aksjon »

Siste fra forsiden