EA stenger Mythic Entertainment

Det kontroversielle Dungeon Keeper-mobilspillet ble studioets svanesang.

Warhammer Online ble ett av Mythics siste spill.
EA

Utgiverhuset Electronic Arts har valgt å stenge ned det 19 år gamle spillstudioet Mythic Entertainment. Dette melder Eurogamer og Kotaku.

– Vi stenger ned EA Mythic-studioet ved Fairfax i Virginia, og velger å fokusere mobilspillutviklingen vår andre steder. Vi jobber med å hjelpe alle påvirkede ansate i å finne seg nye jobbmuligheter, enten hos oss i EA eller hos andre, skriver EA i en uttalelse til Eurogamer.

Store nettrollespill og gratisflause

Gode gamle Dark Age of Camelot.

Mythic har de siste årene fått en del oppmerksomhet for nettrollespillet Warhammer Online: Age of Reckonging, men er nok mest kjent somutvikleren bak 2001-spillet Dark Age of Camelot. De siste årene har Mythic gått gjennom flere forandringer og navneskift. I 2009 var studioet faktisk en underdivisjon i BioWare kalt BioWare Mythic, men fikk tilbake navnet sitt en stund etterpå.

Studioets svanesang ble faktisk en nyversjon av Dungeon Keeper til mobile plattformer. Gratisspillet fikk mye oppmerksomhet tidligere i år, på grunn av de mange mikrotransaksjonene og lange ventetider. Selv mannen som skapte serien i utgangspunktet, Peter Molyneux, reagerte kraftig og viste tydelig sin misnøye med spillet.

Mythic er ikke det eneste 19 år gamle studioet som har stengt ned i det siste.
Like før jul ble BloodRayne-utvikleren Terminal Reality lagt ned »

Siste fra forsiden