FIFA

EA vurderer å bytte navn på FIFA-serien

Samtidig melder utvikleren om 9 millioner FIFA 22-spillere.

EA

FIFA-navnet har blitt synonymt med fotballspill, helt siden lanseringen av FIFA International Soccer i 1993. EA pumper ut nye FIFA-titler hvert år, men slik skal det ikke nødvendigvis alltid være.

Avhengig av når EAs navneavtale går ut kan FIFA 22 bli det siste FIFA-spillet.
EA

I en pressemelding skriver utvikleren nemlig at det vurderer å gå bort fra FIFA-navnet. Akkurat hvorfor kommer ikke helt frem, men det dreier seg om rettighetsavtalen med fotballorganisasjonen FIFA.

– Idet vi ser fremover vil vi også utforske tanken på å endre navn på våre globale EA Sports-fotballspill. Det betyr at vi går gjennom avtalen om navnerettigheter som vi har med FIFA, som er separat fra alle våre andre offisielle samarbeid og rettighetsavtaler på tvers av fotballverdenen, forklarer EA Sports-sjef Cam Weber.

Konamis fotballserie Pro Evolution Soccer – eller PES – byttet for øvrig nylig navn til eFootball, uten særlig hell. Hva håper du EA lander på, hvis det ikke blir FIFA?

Gode FIFA 22-tall

Samtidig melder EA om sterke åpningsstall for det nyeste FIFA-innslaget, FIFA 22. Det skrives ikke noe om offisielle salgstall, men siden lanseringen 1. oktober har 9,1 millioner spillere hevet seg på.

Totalt er det opprettet 7,6 millioner lag til FIFA Ultimate Team-modusen, best kjent som FUT, og 460 millioner fotballkamper er spilt. Vår anmelder trillet en syver på terningen, men savnet flere nyvinninger i sin omtale av FIFA 22.

LES OGSÅ: Messi fortsatt den beste spillerfiguren i FIFA 22 »

Siste fra forsiden