Maritim strategi fra Paradox

East India Company får ny utgiver

Paradox er i sterk vekst, og har nå sikret seg det spennende East India Company.

Den svenske utgiveren Paradox Interactive har hatt stor suksess i de siste årene, og i 2009 planlegger de å ta et nytt steg på veien mot verdensherredømme i strategisjangeren. I tillegg til storsatsninger som Majesty 2 og Hearts of Iron 3 har de flere nye prosjekter på gang.

Nå er det klart at et av disse blir East India Company, et handels/strategispill fra den finske utvikleren Nitro Games. Dette spillet skulle tidligere blitt utgitt av Lighthouse Interactive, som nå er gått konkurs. East India Company skal lanseres i september.

East India Company.

– Dette er et storartet spill, og da vi fikk muligheten til å gi det ut var det en lett beslutning å ta. Det har ikke vært noen gode «trade/fight/build»-spill på lenge, hvor du får ta kontroll over store skip og slå deg løs på de syv hav. Jeg tror dette blir et velkomment spill for gamere som savner titler som Port Royale, sier visepresident hos Paradox Interactive, Fredrik Wester, til Gamer.no.

I en artikkel på det svenske nettstedet IDG forteller Fredrik Wester litt om de langsiktige planene til Paradox:

– Vårt strategiske mål er å ha åtte-ti utviklere som vi jobber langsiktig med, altså at vi lager flere spill sammen der vi fungerer som deres utgiver og står for all markedsføring og salg. Vi har seks slike utviklere i dag.

Paradox hadde en omsetning på cirka 45 millioner svenske kroner i fjor, og Wester forventer en økning på mellom 50 og 70 prosent i år. Han tror grunnen til at Paradox gjør det godt tross økonomiske nedgangstider er enkel:

– Lavkonjunkturen har gjort at flere av våre konkurrenter har forsvunnet, men vi har alltid vokst med egen kapital, og aldri investert mer i spillene enn vi har forventet å få tilbake. Det gjør at vi har en sterk base å stå på nå.

Den svenske utgiveren har også andre spennende prosjekter på gang, som du kan forvente mer informasjon om her på Gamer.no i fremtiden. En pressemelding om East India Company kommer i morgen.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden