Eclipse mot Epiphany Bolt / Telenorligaen: League of Legends

Eclipse bytter ut sentral spiller før toppkamp

Klubben ruster opp før siste fase av Telenorligaens ordinære seriespill.

Riot Games/Privat/Gamer.no

SLIK SPILLES FEMTE RUNDE AV TELENORLIGAEN VÅREN 2017:

Vis mer

Kl 18:00: Riddle EK - BX3 EK
Kl 18:00: Sprutnoobs Gaming - Fact Revolution
Kl 18:00: Eclipse EK - Epiphany bolt
Kl 18:00: Celestial Gaming - Røkt Skinke

Alle kampene spilles søndag 19. mars.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider.

Femte runde av Telenorligaens League of Legends-serie er snart i gang, og kampen om en plass i sluttspillet tilspisser seg. I forbindelse med den femte serierunden, stenges overgangsvinduet for første- og andredivisjon i League of Legends-delen av Telenorligaen.

Ett av lagene som har blitt nødt til å gjøre noen siste justeringer i spillerstallen på tampen av overgangsvinduet er Eclipse. På søndag møter de Epiphany Bolt i ukas TV-sendte kamp. Oppgjøret får du med deg gratis på TV 2 Sumo, søndag 19. mars, klokken 18:00.

Vanskelig situasjon for laget

DISSE SPILLER FOR ECLIPSE:

Vis mer

Eirik «SeanZero» Olsen (Top)
Martin «Ambisiøsen» Gihle (Jungle)
Pål William «Brosjan» Oyewumi (Mid)
Christian «Ichirochi» Mathisen (ADC)
Oddvar «Archilles» Jakobsen (Support)

Tidligere har trener i Eclipse, Bjørn-Vegar Hansen uttalt seg til Gamer.no om at Eclipse-laget har vært en sammensveiset gjeng. Likevel har laget blitt nødt til å erstatte sin tidligere ADC-spiller, som har informert Gamer.no om at hun bestemte seg for å forlate klubben . Til å erstatte Natalie «Stratospanda» Kristiansen har Eclipse hentet inn Christian «Ichirochi» Mathisen, som tidligere har spilt for Celestial Gaming.

– Hele laget ble enige om å ta en vanskelig avgjørelse om å bytte ADC-spiller, og vi kommer til å spille med Christian «Ichirochi» Mathisen fremover, sier Hansen til Gamer.no.

Treneren forteller Gamer.no at uenigheter oppstod innad i laget, men at de er nødt til å se fremover. I tillegg til den nye ADC-spilleren, kan Hansen også informere om at Eclipse har signert en assisterende trener for å hjelpe til.

– Det var en god del uenigheter som vi ikke så på som mulige å fikse. Å få inn «Ichirochi» vil gi oss en ny mulighet. Han er en veldig god spiller, og vi er nødt til å se fremover. Vi har også signert en assisterende trener, Espen «espen5b» Drange Jensen, som hjelper meg og laget i undersøkelser, forberedelser og treningskamper.

Motivasjonen avgjør om det blir skuffelse eller sluttspill

For øyeblikket ligger Eclipse på en fjerdeplass i Telenorligaens øverste divisjon, kun få poeng bak teten. Til tross for å ha et usikkert utgangspunkt i søndagens kamp mot Epiphany Bolt, mener Hansen at Eclipse er i en god posisjon til å nå sluttspillet, og at alt avhenger av deres egen motivasjon.

– Søndagens kamp blir kanskje litt usikker, i og med at vi får redusert treningstid med vår nye ADC-spiller før kampen. Til tross for at utgangspunktet vårt før søndagens kamp er annerledes, går vi for seier! Fremover mener vi at vi er i en god posisjon til å nå sluttspillet, og fremtiden virker veldig lovende for laget. Vår egen motivasjon fremover vil avgjøre om det blir skuffelse eller sluttspill, sier han til Gamer.no.

Om Epiphany Bolt-spillerne mener Hansen at det er deres egen selvtillit som er deres største svakhet, og at det er dette Eclipse kan utnytte.

– Jeg tror Epiphany-spillernes største svakhet er deres egen selvtillit. Individuelt sett stiller de med fire spillere som har vunnet serien, samt en importert spiller som fint kunne spilt på et høyere nivå enn Telenorligaen. Dessverre får de ikke alltid vist dette i kampene sine, forteller han til Gamer.no.

Les også
E-sporten inntar Norway Cup

Mener Eclipse-spillerne mangler individuelt nivå

DISSE SPILLER FOR EPIPHANY BOLT:

Vis mer

Gustav «Xyraz» Blomkvist (Top)
Adrian «Dipzey» Kjellesvik (Jungle)
Sondre «Tivity» Afdal (Mid)
Nikolai «Mood» Martinsen (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

Jungle-spiller i Epiphany Bolt, Adrian «Dipzey» Kjellesvik har ikke særlig stor tro på Eclipse-spillerne før søndagens kamp. Han forteller Gamer.no at han kun ser på laget som et hakk bedre enn ligaens bunnlag.

– Jeg ser på Eclipse som hakket bedre enn bunnlagene i ligaen. De mangler individuelt nivå, og med tanke på at de har byttet ut ADC-spilleren sin, mangler de nok sikkert synergi i laget. Det gjør det mulig for oss å presse veldig mye hardere på kartet.

Til tross for å mene at Eclipse-spillerne mangler individuelt nivå, mener Kjellesvik at det generelle nivået i Telenorligaen er høyere enn noen gang, og trekker spesielt frem spillerne i Fact Revolution som imponerende.

– Det har dukket opp en del nye spillere som er mye bedre enn forventet, og nivået i Norge er høyere nå enn hva det noen gang har vært i tidligere sesonger. Spillerne i Fact Revolution har imponert meg så langt. Jeg tror de kan ta igjen Eclipse, og ta seg videre til sluttspillet, sier han til Gamer.no.

Mistenker at spillerbytte var et resultat av frykt

Mid Lane-spiller i Epiphany Bolt, Sondre «Tivity» Afdal forteller Gamer.no at laget har mistanker om hvorfor spillerbyttet kom like før Eclipse skulle spille mot Epiphany.

– Epiphany mistenker at «Stratospanda» valgte å bytte lag for å unngå å møte oss.

I en litt mer seriøs tone, forteller Mid Lane-spilleren at han ikke forventer et bedre Eclipse-lag i søndagens oppgjør.

– Jeg er usikker på hvor mye det har å si for Eclipse. Jeg tror ikke det utgjør en veldig stor forskjell på nivået deres, sier han til Gamer.no.

Videre bekrefter Afdal Epiphany-spillernes selvtillit, men i motsetning til Eclipse-treneren ser ikke Afdal på det som en svakhet.

– Vi er selvsikre, men jeg ser ikke på det som en svakhet. Vi spilte dårlig mot Røkt skinke sist runde, så vi får vel bare vise bedre League of Legends-spill mot Eclipse.

Kampen mellom Eclipse og Epiphany Bolt ser du gratis på TV 2 Sumo, søndag 19. mars, klokken 18:00 »

Siste fra forsiden