Ed Fries forlater Microsoft

En av de viktigste mennene bak Microsoft sin Xbox-satsning har nå valgt å se seg om etter nye utfordringer.

Ed Fries var visepresident for Microsoft sin spilldivisjon, og hadde en sentral rolle i forhold til firmaets Xbox-strategi. Når han nå forlater selskapet etter 18 års tjeneste, er det i følge ham selv for å følge andre drømmer. Han ønsker fremdeles å være en del av spillindustrien, men vil gjerne ha litt mer frihet enn han har hatt i de siste årene hos Microsoft.

Ellers har både Ed og Microsoft gode ting å si om hverandre. Robbie Bach, som er sjefen for Xbox-satsningen, sier følgende:

- Takket være Ed har Microsoft Game Studios aldri vært sterkere enn det er i dag. Vi kommer til å savne ham, men håper han bruker denne muligheten til å slappe litt av og tillate seg selv å nyte tanken på den innsatsen han har lagt inn for selskapet og industrien. Vi ønsker ham alt godt i fremtiden.

Ed Fries har jobbet i Microsoft siden 1985, og etter at han i 1994 gikk over til Microsoft Game Studios har han vært involvert i utviklingen av titler som Flight Simulator, Halo, Age of Empires, Rise of Nations og Project Gotham Racing-serien. I forhold til Xbox har Ed vært en av selskapets viktigste talsmenn, og har nytt stor respekt i spillindustrien.

Siste fra forsiden