Feature

Telialigaen - Counter-Strike

Ekspertene uenige om utfallet

Skal Apeks vippes av tronen?

DSC05759
Eivind Von Døhlen/Good Game

Om under 24 timer skytes sluttspillet i Telialigaen i gang og vinneren av vårsesongen skal endelig kåres. Spørsmålet har blitt en gjenganger, kan noe dytte Apeks ned fra Telialigaen-tronen eller tar den regjerende seriemesteren sin sjette strake tittel?

SLIK SPILLES SLUTTSPILLET I TELIALIGAEN

Vis mer

Fredag 23. april:
16:00: Apeks - Nordavind Talent
20:00: 777 - Oilers

Lørdag 24. april:
19:00: Finale

Vi har sammen med TV 2-kommentatorene Leon Andor «Landor» Karlsen og Morten «zEVES» Vollan forsøkt oss på en litt enklere oppgave enn å spå seriespillet, nemlig å spå vinneren av Telialigaen våren 2021. Nederst i saken har også redaksjonssjef for e-sport Mathias Hynne, skribent Oliver Olsen og undertegnede skutt inn våre spådommer også. Hvem tror du stikker av med pokalen denne sesongen?

Sluttspillet i Telialigaen ser du på TV 2 Sumo fredag fra klokken 15:30 »

LES OGSÅ: Apeks er mer sårbare enn noen gang - fredag starter Counter-Strike-sluttspillet

Apeks - Nordavind Talent: Favoritten mot underdogen

Sander «Grus» Iversen og Apeks har mye å forsvare denne helgen.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Ballet åpnes når regjerende seriemester Apeks tar i mot Nordavind Talent. De to Oslo-klubbene har gitt mangfoldige finale-thrillere tidligere, men i vår møtes de allerede i semifinalen. Apeks vant det innledende seriespillet og fikk velge sin semifinalemotstander. Nordavind Talent startet sesongen tregt, men avsluttet strålende, rystet topplagene utenfor Telialigaen og jobbet seg til en plass i sluttspillet.

Både Karlsen og Vollan mener Apeks er store favoritter mot et Nordavind-lag på oppadgående kruve.

– Apeks burde ha kontroll på Nordavind over tre kart. Nordavind Talent kan være utrolig sterke, og med potensiell hjelp fra «H4RR3« fra sidelinjen kan de hamle opp med de fleste. Men alt må klaffe om de skal kunne få kart mot Apeks, mener Karlsen.

– Jeg tror ikke det blir en så tett kamp. Apeks stiller sterke med «Marcelious» og «Grus» i front som har dominert Telialigaen i flere år. Samtidig har de nå fått inn et par svensker med ekstreme mengder erfaring. Nordavind har mye talent og flere av spillerne kan skyte hardt fra seg men er rimelig sikker på at Apeks drar det sikkert inn 2-0, spår Vollan.

LES OGSÅ: Telialigaen avlyser League of Legends-sluttspillet

777 - Oilers: – Superjevnt

Det har ikke vært en optimal oppladning for Jesper «Jimbo» Kamsrud og Oilers.
Eivind Von Døhlen/Good Game
Les også
– Forventer å vinne kampen med ganske god margin

I forkant av sesongen ble 777 og Oilers spådd som Apeks' største utfordrere. Når det skal gjøres opp om pokalen blir det med bare en av aktørene i hovedrollen. Karlsen og Vollan er enige i at dette er den jevneste semifinalen, men uenige om hvem som går seirende ut.

For Oilers har inngangen til sluttspillet vært alt annet enn optimal ettersom Jesper «Jimbo» Kamsrud sliter med en ukjent skade. Karlsen mener dette bikker i 777s favør.

– 777 mot Oilers er superjevn og spennende på papiret, hvor 777 så vidt meg bekjent leder i kart totalt sett i dette nye rivaleriet. Jeg kommenterte disse mot hverandre i OnLAN-finalen tidligere i år og det var superjevnt og spennende. Det som er pluss for Oilers er at de har fått inn en trener, minuset er at «Jimbo» har hatt en røff oppladning til sluttspillet. De har også byttet taktisk leder og gitt rollen til «Saasinho». Forhåpentligvis får vi se en jevn match, men jeg tror 777 tar det.

Karlsens sidemann og ekspertkommentator Vollan er uenig og tror prioriteringene til Oilers den siste tiden vil være utslagsgivende.

– Jeg tror at Oilers kommer til å slå 777 i en tett kamp som vil gå til alle tre kart. Oilers har endret en del på strukturen inn mot sluttspillet ved å hente inn en dansk trener og byttet taktisk leder. Samtidig har de droppet mange kvalifikasjoner for å komme ekstra forberedt til sluttspillet. De har vært uheldige med skaden til «Jimbo» men jeg tror ikke det vil ødelegge så mye for dem. 777 på sin side har nok favorittstempelet og på en god dag er de vanskelig å stoppe, men det ser ut som at Oilers har lagt inn litt ekstra tid mot sluttspillet og derfor tror jeg de vinner.

LES OGSÅ: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær kjøper seg inn i norske Ulti Agency

Finalen: Uenige om utfallet

777 og Jonatan «Ruyter» Ruyter møter Oilers i en superjevn semifinale i følge ekspertene.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Dermed er ekspertene uenige i hvem som møter Apeks i finalen, og er heller ikke samstemte om den regjerende seriemesteren beholder tittelen.

Karlsens spådom baserer seg på et møte mellom nevnte Apeks og 777, en kamp som kan gå begge veier.

– Finalen blir i så fall Apeks mot 777, hvor jeg føler det kan gå begge veier. En revansjelysten «akEz» kommer til å treffe hardt, så spørs det om det holder mot en god miks med kvalitet i alle ledd. Jeg gleder meg uansett og for første gang på lenge er jeg oppriktig spent på hvem som tar seieren på sluttspillet, avslutter Karlsen og setter Apeks på topp.

Vollan tar utgangspunkt i en finale mellom Apeks og Oilers. En finale han spår blir slutten på Apeks' seriersrekke.

– Jeg står ved mitt og sier at Oilers slår Apeks i finalen i en veldig jevn kamp. Flere av gutta i Oilers-leieren må finne sitt «A-game» ellers blir det tøft, men tror det er mulig, avslutter Vollan.

LES OGSÅ: Gikk fra 5. divisjon til 1. divisjon på to år

Spådommene

For ordens skyld, TV 2-kommentator Morten «zEVES» Vollan ble nylig ansatt i Apeks som klubbens trener og spillerutvikler. Sluttspillet blir Vollans siste sesong som kommentator i TV 2. Skribent Oliver Olsen kommenterer sporadisk kamper for 777.

Plassering«zEVES»«Landor»MathiasOliverKristian
1. plassOilersApeks777777777
2. plassApeks777ApeksApeksApeks
3./4. plass777OilersOilersOilersOilers
3./4. plassNordavind TalentNordavind TalentNordavind TalentNordavind TalentNordavind Talent

Siste fra forsiden