Elden Ring

Elden Ring-oppdatering gjør flere av spillets beste våpen og gjenstander svakere

Spillet får en rekke balanseendringer og flere sideoppdrag.

FromSoftware

FromSoftware og Bandai Namco har sluppet en omfattende oppdatering for Elden Ring. Oppdatering 1.03 introduserer en drøss med balanseendringer til spillet, og diverse nye sideoppdrag.

Sword of Night and Flame funker ikke lenger like bra.
Mikkjell Lønning/Gamer.no

Via Bandais nettsider forteller utvikleren blant annet at den svært populære medhjelperen Mimic Ash – som lar deg tilkalle en kopi av din egen figur – ikke lenger vil være like effektiv i kamp.

I tillegg er Sword of Night and Flame – det knallsterke våpenet som vi har skrevet om tidligere – blitt svekket, slik at begge spesialangrepene gjør mindre skade.

LES OGSÅ: Vår anmeldelse av Elden Ring »

En rekke andre våpen og trylleformler har også blitt justert, der noen vil fungere bedre, mens andre ikke lenger er like kraftige. Utvikleren ramser opp flere av disse på Bandais nettsider, men gir ingen fullstendig liste. Som så ofte i Souls-spill blir det dermed opp til spillerne å finne ut hva som foregår.

Ellers melder FromSoft om enklere tilgang på oppgraderingsmaterialene Smithing Stones. Disse vil dukke opp oftere som belønning når man bekjemper fiender, og kan også kjøpes tidligere i spillet.

Nye sideoppdrag

Oppdgraderingen inkluderer også nye sideoppdrag. Figurer som Diallos, Nepheli Loux og Kenneth Haight har fått flere ledd i sine oppdragssekvenser, mens en helt ny figur kalt Jar-Bairn kommer til.

For å enklere spore figurene du møter på blir disse nå lagret med navn og et eget ikon på spillkartet. Videre kan man tilkalle flere figurer som medhjelpere i spillets sjefskamper.

Til slutt lover FromSoft at oppdateringen fikser diverse problemer med ytelse. Flere spillere – inkludert undertegnede – har slitt med tekniske feil og hakking i Elden Ring, og håpet er nå at utvikleren har fått fikset opp i disse en gang for alle.

LES OGSÅ: Elden Ring har solgt 12 millioner eksemplarer »

Siste fra forsiden