Xbox Series X

Elkjøp greide ikke å levere Xbox Series X til alle på lanseringsdagen

Elektronikkgiganten beklager, og lover at konsollene er på vei nå.

Xbox Series X.
Audun Rodem, Gamer.no

Xbox Series X og S er omsider lansert, men for mange ble den store slippdagen preget av skuffelse og frustrasjon. Flere som visstnok skulle få konsollen sin på tirsdag går fortsatt og venter, og mange klager på manglende kommunikasjon fra butikkene.

Gamer.no har fått inn flere tips fra frustrerte lesere som ikke har fått sin konsoll. Det meldes blant annet om motstridende informasjon fra butikker som Elkjøp, der kunder får beskjed om at Xbox Series X allerede er sendt, mens det ikke finnes noe sporingsnummer på pakken og butikkens nettside hevder at varen kun er «reservert».

– Jeg har vært i kontakt med Elkjøp flere ganger, og de sier forskjellig ved hver anledning. I går var den tydeligvis sendt i går, mens i dag ble den ikke sendt før i dag og status står fortsatt som «reservert» og ikke «sendt», skriver Tord Fuglstad på e-post til Gamer.no.

LES OGSÅ: Flere Xbox Series X-konsoller har havnet på Finn.no »

Også rundt rekkefølgen butikkene bruker for leveransene sine hersker det mye forvirring. I en lengre tråd på Diskusjon.no melder enkelte at de forhåndsbestilte 22. september og ikke har fått Xbox Series X, mens andre som bestilte senere allerede har kunnet hente sin.

Elkjøp: – Skal komme i dag

Madeleine Schøyen Bergly, kommunikasjonssjef i Elkjøp.
Elkjøp

I en kommentar til Gamer.no er kommunikasjonssjef i Elkjøp, Madeleine Schøyen Bergly, åpen om at at alt ikke har gått som smurt. Nå beklager de til kundene, og peker på lagertrøbbel som årsaken.

– Vi hadde dessverre kapasitetsutfordringer på vårt hovedlager i Jönkoping tidlig denne uken, og dette gikk ut over et visst antall av Xbox-utsendelsene. Vi beklager selvsagt dette og har forståelse for at dette var skuffende for de kundene det gjaldt, skriver hun til Gamer.no.

Elkjøp sier nå at de gjenværende Xbox-ene ble sendt ut tirsdag kveld, og at dersom postgangen går som normalt skal de ankomme på avtalt leveringspunkt onsdag.

Hvorvidt PlayStation 5-lanseringen vil gå noe glattere gjenstår å se. I Norge slippes Sony-konsollen 19. november, og også denne skal være nærmest umulig å få tak i om du ikke har forhåndsbestilt.

LES OGSÅ: Vår test av Xbox Series X »
LES OGSÅ: Vår test av Xbox Series S »
LES OGSÅ: Vår test av PlayStation 5 »

Siste fra forsiden