En nattevakt du sent vil glemme

Albedo er en sjangerhybrid inspirert av sekstitallets science fiction.

Z4g0 og Ivan Venturi Productions

Er du ute etter et spill litt utenom det vanlige, virker det som Albedo: Eyes from Outer Space er noe du bør ta en titt på. Dette er et førstepersonseventyr som blander tøffe gåter med action, og har en stil inspirert av billige science fiction-filmer fra sekstitallet.

Øyne fra det ytre rom

Tullete og litt skummelt samtidig.

Handlingen foregår på en forskningsstasjon, der du som nattevakt opplever at gulvet åpner seg under deg, og at du faller ned i en serie merkelige rom fulle av hindringer. Du er imidlertid ikke helt alene – en gjeng rare øye-romvesener gjør livet ekstra vrient.

Heldigvis får du noen hjelpemidler, slik som en mystisk greie som lar deg studere rommet rundt deg og se fremtiden. Det kommer utvilsomt veldig godt med.

Albedo: Eyes from Outer Space er fortsatt i «early access», og planen er å lansere fullversjonen i februar. I dagens versjon er det tretten rom å utforske, mens den ferdige får tjue.

Spillet ser ut til å ha fått en god mottakelse av de tidlige kjøperne, som påpeker at gåtene og hjernetrimmen preger det i langt større grad enn action-elementene.

Om du liker science fiction i sekstitallsstil, bør du forøvrig ta en titt på det stilige tårnforsvarsspillet Unstoppable Gorg, fra Futuremark.

Siste fra forsiden