Test

HyperX QuadCast mikrofon

En solid mikrofon

QuadCast gjør akkurat det den skal gjøre.

Gøran Solbakken/Gamer.no

Streaming, YouTube og spilling over nett har gjort at hjemmebruken av mikrofoner har økt betraktelig. Og heldigvis for oss forbrukere har også prisen blitt mer overkommelig for gode mikrofoner som ikke trenger all verdens oppsett og installasjon.

Tidligere har jeg hatt både Blue Yeti og Razer Seiren, to gode produkter som fyller det samme produktrommet som HyperX Quadcast, den første USB-mikrofonen fra den kjente utstyrsleverandøren.

Og det er helt tydelig at de har et godt grep om behovene vi spillere har, og vet å lage gode, enkle produkter som fungerer akkurat som de skal.

Enkel å sette opp

Quadcast er litt mindre enn Razer Seiren, og tar ikke opp nevneverdig mye plass på pulten din. Den er svart og rød i designet, og når den er aktiv lyser den rødt. En av tingene jeg liker veldig godt med den er at den kommer ferdig montert med en «shock mount», noe veldig få andre mikrofoner i denne prisklassen gjør.

Muteknappen er smart plassert.
Gøran Solbakken/Gamer.no

En «shock mount» gjør at vibrasjoner og dunk i pulten ikke er like tydelig som en mikrofon uten det, og har en veldig god effekt, spesielt hvis du har mikrofonen stående på pulten. Quadcast kan selvsagt monteres opp på en mikrofonarm, noe jeg har gjort og anbefaler, men med den innebygde «shock mount»-en er det ikke like kritisk som med de konkurrerende mikrofonene.

Den har også lagt inn et pop-filter på innsiden av mikrofonhullene, enda en fin og smart detalj som gjør at behovet for å kjøpe masse ekstra utstyr ikke er like prekært.

Videre har HyperX gain-kontrollen nederst på mikrofonen, der du snurrer hele bunnen. Lett tilgjengelig og smart valg. I tillegg har du en trykksensitiv mute-knapp på hele toppen, ytterligere et valg som ikke har all verdens å si, men som gjør mikrofonen enkel og bra i bruk. Når den er mutet slår lyset seg av, når den er aktiv lyser det. Smart, enkelt og fungerer akkurat som det skal.

God lyd

Dette er lite gjennomtenkt.
Gøran Solbakken/Gamer.no

Så til det som egentlig har mest å si – hvordan er lyden? Lyden i QuadCast er veldig god, og omtrent så bra som man kan forvente av en USB-mikrofon. Ja, du får helt klart tak i bedre løsninger og lydkvalitet med XLR-mikrofoner og lydkort/miksere, men til denne prisen og som en USB-mikrofon fungerer den optimalt.

Lyden er ren og klar, og med «shock mount» og innebygget pop-filtrer slipper du unna med en del av den vanlige ulydene som kommer med en mikrofon. Den presterer helt på nivå med tidligere nevnte Razer Seiren og Blue Yeti lydmessig.

Du har også fire polarmønstre du kan velge mellom, som er ganske standard for alle mikrofoner av denne typen, alt etter hva du har behov for. Kardioide for deg som sitter alene og spiller, eller når du tar opp podkast for eksempel, og mulighet til å ta opp omnidireksjonell lyd hvis en gruppe er samlet rundt bordet.

Det eneste jeg egentlig har å utsette på QuadCast er at tilkoblingene til micro-usb og eventuelt headsett er plassert klønete i forhold til hvor man fester mikrofonen. Dette gjelder spesielt med den medfølgende bordbeinet, men også til en viss grad når du har den på en mikrofonarm. Ikke noen krise, for all del, men de kunne plassert dette bedre.

Konklusjon

Ser jo ikke så ille ut da.
Gøran Solbakken/Gamer.no

Den aller første mikrofonen til HyperX, QuadCast, er et meget solid produkt. Du tar den ut av esken, plasserer den på pulten, plugger den i PC-en eller PlayStation 4, og så fungerer den bare, akkurat som den skal.

Ingen kronglete programvare, og det eneste du trenger å sjekke er at inngangsvolum ikke er for lav eller høy. Alt annet er på plass, med innebygget pop-filter og sjokkabsorbering rett ut av esken. Den har også medfølgende adaptere slik at den passer til de aller fleste fester på mikrofonarmer, hvis du har en slik.

Lyden er veldig bra, og helt på høyde med, og kanskje til og med bedre enn Blue Yeti og Razer Seiren, som er to av de nærmeste konkurrerende mikrofonene av denne typen. Hvis du er på utkikk etter en mikrofon til spilling, YouTube, Twitch eller podkast så er dette absolutt et godt alternativ som rett og slett fungerer veldig bra,

8
/10
HyperX QuadCast
Enkel og solid mikrofon med gode designløsninger.
Enkel å sette opp.
Klar og fin lyd på opptak.
Kommer med sjokkabsorbasjon ferdig montert.
Lite innstillingsmuligheter.
Ingen egen programvare.

Siste fra forsiden