Telialigaen - Counter-Strike

– En ting jeg har lært er at man aldri skal undervurdere norske motstandere

Sander «Grus» Nordeide Iversen og Apeks er selvsikre inn mot mandagens kamp, men utelukker ikke at Bitfix kan overraske.

«Grus» og resten av Apeks forventer å vinne 2-0 over Bitfix.
Mohammed Barzinje/Good Game

SLIK SPILLES FEMTE RUNDE I TELIALIGAEN COUNTER-STRIKE

Vis mer

dGamers - Celestial
Riddle - Nordavind
Apeks - Bitfix
Lions - demise
Blue Revision - Momentum

Alle kampene spilles mandag kveld klokken 20:00.

Se resten av kampene i terminlisten »

Før hovedkampen mot Apeks mandag kveld forteller Sander «Grus» Nordeide Iversen at de nok en gang forventer at de profesjonelle skal kunne slå amatørene grunnet sine egne individuelle evner, og Bitfix sin ustøe lagoppstilling.

– Kampen mot Bitfix burde være en grei 2-0 ettersom vi har dette som fulltidsjobb og de har hatt en del forandringer i laget i det siste. Men en ting jeg har lært av norsk Counter-Strike er at man aldri skal undervurdere motstanderne, så vi skal prøve vårt beste og vise oss fra vår beste side uansett.

Det er duket for femte runde av Telialigaen Counter-Strike, og vi er klare for nok en haug storslagne kamper. Mandags kveld byr på favoritt-lagenes vanskeligste dueller så langt i sesongen. Nordavind møter Riddle, og Apeks møter et skremmende, men ustabilt Bitfix.

LES OGSÅ: E-sporten tar ett steg nærmere OL

Bitfix har enda ikke fått spilt på det nivået de originalt hadde ambisjoner om å oppnå så langt i sesongen. Grunnet problemer med å finne en full femmer har Bitfix hatt problemer med å skaffe poengene de ønsker. Til tross for flere uker med usikkerhet rundt lagoppstillingen kan det se ut til at de endelig er tilbake på beina igjen, og er klare for å klatre seg oppover tabellen.

Se kampen mellom Apeks og Bitfix på Gamer.no sin Twitch-kanal mandag klokken 20:00 »

Slik ser tabellen ut etter fire runder.
Gamer.no

– Vi har hatt en haug av uflaks siden rett før sesongen

DISSE SPILLER FOR BITFIX

Vis mer

Tony «NiTo» Nilsen
Andreas «alfaN» Nordvik
Shero «Shero» Jaman
Bjørnar Fauske «bfr» Røn
Eirik «Sap» Ernstsen

Tony «NiTo» Nilson i Bitfix forteller at problemer med å fullføre lagoppstillingen har gjort det vanskelig for laget å forberede seg på noen av kampene sine, men dette var ikke noe som stoppet dem fra å ta hele tre poeng mot Demise forrige uke.

– Vi har ikke fått forberedt oss i det hele tatt verken nå eller før Demise-kampen. På grunn av private grunner måtte to av spillerne våre trekke seg, og vi fant de to siste spillerne våre rett før Demise-kampen.

Det er duket for femte runde av Telialigaen Coun

Bitfix er et lag som har vært uten en fast lagoppstilling siden andre uke av sesongen, og har både før og siden hatt problemer med å hanke inn poeng. Etter Phillip kunngjorde at han skulle trekke seg tilbake fra Counter-Strike i starten av sesongen, har han deltatt i kampene til Bitfix, men uten suksess. Forrige uke tok Bitfix inn to nye spillere som imponerte i det laget fikk sine tre første poeng mot Demise, og med den samme oppstillingen ønsker de å oppnå lignende resultater mot Apeks til tross for lite optimale tilstander.

Les også
AW3 sikret norsk 4. plass i Rocket League-OL

– Vi har ikke fått gjort noe forarbeid og har egentlig bare hatt en haug av uflaks siden rett før sesongen. Klart spillet vårt blir relativt tilfeldig når vi ikke har særlig med strategier, men det må nesten bli sånn, forteller Tony «NiTo» Nilsen.

«NiTo» mener at til tross for at Bitfix går inn i et skummelt oppgjør med lite forberedelser, kan det være faktorer fra Apeks sin side som kan gi dem en sjanse.

– Jeg tror på papiret at laget til Apeks nå er den sterkeste de har hatt, men samtidig vet jeg ikke hvordan personlighetene går sammen i et annet lag. Selv om et lag er veldig bra på papiret kan det oppstå masse konflikter som man på utsiden ikke ser som gjør at laget presterer dårligere. Vi får se, forteller Nilsen.

Etter tre tap på rad klarte Bitfix endelig å få satt en fot i spillet i det de tok inn Bjørn Fauske «bfr» Røn og Eirik «Sap» Ernstsen like før forrige ukes kamp, og selv om sjansene for å nå hele veien til sluttspillet kanskje er borte har laget planer om å gå tilbake til å trene sammen igjen.

NiTo og Bitfix har hatt en tøff start, men er klare for å komme i gang med treningen igjen.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Planen videre for laget er å endelig få komme i gang med trening, forberedelser til Telialigaen og samtidig spille i ESEA Main. Lenger enn det har vi ikke snakket om enda, men det kommer.

Etter forrige ukes imponerende prestasjon mener Nilsen at det fremdeles finnes gode sjanser for laget å bygge seg opp igjen, og forbedre seg, selv uten noe særlig mål om å komme til sluttspillet. Om dette kan holde opp mot Apeks gjenstår å se.

– Det er vanskelig å si hvordan vi kommer til å gjøre det mot apeks med tanke på at vi ikke har noe grunnlag i denne lagoppstillingen, og ikke har spilt noe særlig sammen enda, avslutter Nilsen.

LES OGSÅ: – Nivået er ikke kjempehøyt i høst

– Planen for oss er å kjøre vårt game slik at de må justere deres kampplan til vår

DISSE SPILLER FOR APEKS

Vis mer

Kristian «akEz» Kornbakk
Sander «Grus» Nordeide Iversen
Erik «Truth» Hansen Dyrnes
Haakon «Radifaction» Tholo
Ole «Marcelious» Langan

Etter fire strake seire for Apeks gutta ligger de på delt førsteplass med Nordavind, og skal realistisk sett klare å holde seg der helt frem til toppoppgjøret. Fremdeles utelukker ikke Iversen at antatt dårligere lag kan overraske dem.

– Det er bare våre rivaler Nordavind som kan hindre oss i å gå helt ubeseirede i seriespillet, med mindre noen av de antatt dårligere lagene overrasker og har dagen, og vi er helt på bærtur.

Til tross for at Iversen nevner at det stadig finnes muligheter for overraskelser har de en klar plan som ikke innebærer å studere motstanderne. Iversen virker derimot ikke spesielt redd for å bli slått på grunn av leste strategier, og forventer en sterk seier dersom de klarer å følge sin egen plan skikkelig.

Grus og resten av Apeks forventer å vinne 2-0 over Bitfix.
Mohammed Barzinje/Gamer.no

– Vi har ikke forberedt oss noe mot kampen mot Bitfix, heller ikke noen andre tidligere. Vi har fokusert på å jobbe med vårt eget spill, jobbe med detaljer og kjøre vår kampplan. Planen for oss er å kjøre vårt game slik at de må justere deres plan til vår.

LES OGSÅ: – Vi og Apeks er et hakk over andre norske lag

Føler seg komfortabel så langt

Etter flere overraskende resultater fra andre lag tidligere i sesongen, er Iversen fornøyd med hvordan de har spilt så langt, og forventer å kunne slå hvem som helst på veien til sluttspillet etter alt arbeidet de har puttet inn i det siste.

– Så langt har serien for oss gått som forventet, jeg har sett noen overraskende resultat fra antatt dårligere lag, det kommer av at det kan være litt lite struktur og rutine i det antatte bedre laget. Det er det vi har jobbet litt med, selv på vårt dårligste burde vi greie å vinne 2-0 mot de aller fleste i seriespillet.

«Grus» mener det var viktig å få inn AWP-stjernen Ole «Marcelious» Langan.
Sindre Stien/Good Game

Det at flere lag har imponert denne sesongen er ikke noe Iversen lar seg skremme av. Han er innstilt på at arbeidet de har satt inn med denne lagoppstillingen skal gi gode resultater. Samtidig nevner Iversen at å få inn en Counter-Strike-veteran som trener virkelig setter laget der det skal være, mens det individuelle nivået blant spillerne holder seg på topp.

– Jeg føler meg komfortabel med laget vi har nå, vi merket at vi savnet den AWP-stjernen i laget som kunne få oss lette åpningsdrap. Vi har etter kort periode fått mye framgang, i tillegg så har vi jo fått Pål «Polly» Kammen som trener, det er noe som bidrar veldig mye til laget for utviklingen, avslutter Iversen.

Siste fra forsiden