Podkast

Retro Crew - sesong 6, episode 11

En titt på de mange «Doom-klonene» fra nittitallet

Retro Crew ser på hva Doom inspirerte.

Blood er et av spillene som ble inspirert av Doom.

Før det het «first person shooter» var det et annet begrep som var mye mer utbredt: vi kalte disse spillene for «Doom-kloner».

I denne episoden av Retro Crew snakker vi om flere av de mer og mindre kjente Doom-klonene fra 90-tallet. Heretic, Hexen, Blood, og Duke Nukem 3D er bare noen av spillene vi er innom.

Felles for de fleste av dem er ultravold som går over i det overdrevent komiske, og en estetikk som minner om metal-platecovere fra 80-tallet – akkurat slik vi elsker det.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.

Sjangeren har endret seg veldig mye siden den gang, og det er kanskje en av grunnene til at vi ikke lenger refererer til dem som Doom-kloner.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Du kan blant annet treffe gjengen på Facebook. Her er de tre forrige episodene:

Her er de viktigste Kirby-spillene
Spillklubben: Har Sonic CD holdt seg?
Retro Crew mimrer om Ocean sammen med en av de ansatte

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden