En vellykket Xbox 360-kveld

Åtte Gamer.no-lesere gikk fredag kveld hjem med et stort glis i ansiktet. De var blant de få nordmennene som forrige uke fikk teste Xbox 360 for første gang.

Fredag kveld inviterte Gamer.no åtte av sine lesere til Joanna Dark sin hemmelige leilighet i Oslo. De var trukket ut som vinnere av en konkurranse hvor nærmere 700 lesere deltok. Allerede en halvtime før åpning var den første ivrige leseren på plass, og veldig klar til å være blant de aller første som har fått mulighet til å teste Xbox 360 i Norge, på HD-klare plasma-TV-er.

Spillene som var tilgjenglig for testing på fire maskiner var Project Gotham Racing 3, Kameo: Elements of Power og Dead or Alive 4.

- Spillene ser utrolig bra ut, i forhold til hvor kort utviklingstid mange har hatt, forteller Ronny Gydar (36), som ikke har kjøpt en ny konsoll siden Xbox kom på markedet. Før det gikk han fra Dreamcast til PlayStation 2. For hans del kommer Xbox 360 på et veldig bra tidspunkt:

- Det er en stund siden det har kommet noe nytt nå, og prisen er lavere enn antatt. Jeg kommer antageligvis ikke til å kjøpe PlayStation 3, med mindre den blir veldig overlegen Xbox 360.

- Veldig kult at man på kontrolleren kan se hvor man befinner seg på skjermen når man spiller med fire på en skjerm, forteller Gydar, som er imponert over maskinen, men syns det var litt få spill tilgjenglig for testing. Gydar har The Elder Scrolls IV: Oblivion på ønskelisten sin, sammen med Kameo: Elements of Power.

Erlend Bekken (18) har hatt store forventninger til Xbox 360, men innrømmer at prisen overrasket positivt.

- Jeg trodde den skulle bli mye dyrere, og syns ikke 3300 kroner for full pakke er dyrt i det hele tatt, forteller han. Bekken er ikke i tvil om hvilke Xbox 360-spill han ser mest frem til:

- The Elder Scrolls IV: Oblivion og Gears of War. Oblivion kommer til å revolusjonere rollespillsjangeren.

Glenn Håreide (20) deler Bekken sitt syn på prisen, og er ikke i tvil om hvilken versjon folk bør kjøpe: - Ikke kjøp Core System, det er bortkastede penger.

Håreide hadde store forventninger til Xbox 360, men inntrykket er bedre enn forventet. - Xbox 360-kontrolleren er ti ganger bedre enn Controller S. Den er mye mer responsiv. Men de nye skulderknappene er kanskje litt vanskelige å treffe, sier han.

Strømforsyningen er imidlertid ikke like imponerende: - Den er alt for stor.

Håreide gleder seg aller mest til Project Gotham Racing 3 og Gears of War. - Project Gotham Racing 1 og 2 var elendig, men treeren redder hele serien.

Dan Palomeras (16) er imponert over maskinen og spillene som ble vist, men velger å avvente litt med kjøp.

- Det skjer mye med skole og jobb fremover, så jeg velger å vente med å kjøpe til etter jul. Da har kanskje prisen falt noe også, forteller Palomeras, som allerede har bestilt seg HDTV for å få mest mulig ut av neste generasjon TV-spill.

Xbox 360 lanseres i Norge 2. desember. Maskinen skilter med en PowerPC-basert prosessor fra IBM med tre symetriske kjerner - hvor hver av dem kjører på 3,2 GHz, 512 GDDR3 RAM, en grafikkprosessor på 500 MHz, et lydkort, en uttagbar og oppgraderbar harddisk på 20 GB og et trådløst nettverkskort.

Les også
Får vi Crysis på kjøpet?

Siste fra forsiden