Heavy Rain i salg neste måned

Endelig klart

Det ambisiøse storspillet har endelig fått en konkret lanseringsdato.

PlayStation 3-spillet Heavy Rain er kanskje et av årets viktigste utgivelser, og sikter mot å levere en mørk, involverende og følelsesmessig engasjerende opplevelse. Spillet bygger videre på ideene fra Fahrenheit, det forrige spillet til det franske studioet Quantic Dream.

Etter flere utsettelser er det nå endelig klart for norsk butikklansering 24. februar, dagen etter USA.

– Dette spillet er en historie du spiller, ikke ser. I spill flest nå til dags blir du gjerne fortalt en historie gjennom mellomsekvenser og andre passive hjelpemidler. Spill er interaktive, og dette er en styrke vi må utnytte i større grad enn hva vi gjør per dags dato, fortalte spillets produsent David Cage til Gamer.no under Gamescom i fjor.

Dette gjennomføres ved at alle mellomsekvenser kuttes. I steden styrer spilleren alt som skjer med historieutviklingen, og de valgene du tar i spillet skal få reelle, dramatiske og uforutsette konsekvenser. Kontrollsystemet skal være svært intuitivt, slik at spillet blir så tilgjengelig som mulig. Målet er å skape en så filmaktig opplevelse som mulig.

Historien skal også ta for seg temaer vi sjeldent ser i spill, og Sony beskriver det som et genuint modent spill for en ny verden av voksne gamere.

For mer informasjon om Heavy Rain anbefaler vi en kikk på vår sniktitt fra desember og hele intervjuet med produsenten.

Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden