Northern League of Legends Championship Summer 2022

Eneste nordmann i NLC-finalen

Riddle-treneren hentet inn for å bidra til sendingen av sommerens NLC-finale.

«Tom Kick» bidrar med sitt analytiske blikk i sendingen av NLC-finalen.
Sindre Stien/Good Game

Sommerens sesong av Northern League of Legends Championship (NLC) nærmer seg målstreken, og det hele skal avgjøres på lørdag 20. august. Finalen i førstedivisjon går mellom britiske X7 og islandske Dusty. Ingen nordmenn er å finne i lagoppstillingene, men det er dog noen kjente navn fra både Telialigaen og norske NLC-bidrag å oppdrive.

X7 stiller med blant annet Jungle-spiller Mohammed «MC» Chinoune og Mid Lane-spiller Ye-bit «SlowQ» Seo i stallen, begge kjent fra Riddle. Dusty har på sin side Top Lane-spiller Kallon «Kerberos» Ram med historie fra Nordavind og senere 00 Nation.

LES OGSÅ: Høstens League of Legends-eventyr i Telialigaen nærmer seg

«Tom Kick» ønsker å se flere norske spillere slå gjennom i NLC.
Mohammed Barzinje

Norsk trenerprofil blir analyst

Tross mangel på norske spillere i lagenes respektive staller kommer faktisk Norge til å bli representert i NLC-finalen. Riddle-trener Thomas «Tom Kick» Monsen skal nemlig bidra med sitt analytiske blikk i sendingen. Til Gamer.no forteller han at han kommer til å følge ekstra nøye med X7, som har kjempet seg gjennom tre runder med utslagsspill for å ta seg til finalen.

– X7 er uten tvil laget å følge med på inn i denne finalen. De har kjempet seg gjennom sluttspillets nedre brakett, og er nå klare for å møte Dusty i finalen. Dusty har jo blitt sett på som et topplag inn i NLC-sesongen, men de overrasket mange da de sikret seg ti strake seire for å ende gruppespillet på førsteplass.

NLC-finalen ser du lørdag 20. august, fra klokken 17:00 »

Vil ha flere store norske profiler i NLC

Monsen har vært tydelig på sitt overordnede mål om å ta Norge til toppen av League of Legends.

Sommerens NLC-sirkus har åpenbart slått an hos seere i Europa, med en toppnotering på over 14 000 seere. Monsen forteller til Gamer.no at han liker utviklingen, men at han ønsker å se flere norske spillere slå gjennom i NLC.

– Det er gøy å se at NLC sakte men sikkert klarer å bli en større region, men det jeg virkelig savner er selvfølgelig de store norske profilene. Jeg hadde gleden av å jobbe med «Nash» denne sesongen, og vi hadde også «Erixen» og «Banderas». Til neste år håper jeg virkelig at vi klarer å få frem enda flere norske talenter.

LES OGSÅ: – Selv om jeg gang på gang viser at jeg er i toppen, mener andre at jeg har falt av

Og det er kanskje ikke så rart at treneren trekker fram ønsket om flere norske profiler i NLC. Han har hele veien vært tydelig på at han ønsker å ta Norge til toppen av League of Legends. Timingen av NLC-sluttspillet mener han er heldig, og hinter til at NLC-speidere kommer til å følge med på Telialigaen denne helgen.

Les også
Nytt norsk topplag dannes med tre selskaper i ryggen

– NLC-sesongen er over samme helg som Telialigaen starter, så da er det god tid for mange speidere å kunne følge med på de norske talentene i ligaen vår, sier han til Gamer.no.

Siste fra forsiden