Intervju

Trener i Telialigaen: League of Legends - «Tom Kick»

Fra tredjedivisjon til toppen av tabellen: – Min drøm er å styrke det norske League of Legends-miljøet 

Trenertalentet Thomas «Tom Kick» Monsen har tatt reisen fra tredjedivisjon til toppnivået. Nå vil han ta Norge til toppen av League of Legends.

Riddle-trener Thomas «Tom Kick» Monsen ønsker å ta Norge til toppen av League of Legends.
Mohammed Barzinje

Det har ikke manglet på norske trenertalenter innenfor League of Legends de siste årene. Noen av høydepunktene er- eller har vært Marius «Veigar v2» Aune i Cloud9, Bjørn-Vegar Hansen i Astralis, Nicholas «NicoThePico» Korsgård i Fnatic og Kristoffer Utama Odland i Na'Vi.

Hvem som blir den neste til å ta steget fra Telialigaen og ut i den internasjonale scenen vil tiden vise. Og dersom det er Riddle-trener Thomas «Tom Kick» Monsen som blir den neste, vil han ha med seg Norge opp til toppen av League of Legends.

– Min drøm er å styrke det norske miljøet så mye som mulig, og å virkelig bringe Norge til toppen av League of Legends. Det er vel derfor jeg elsker å dele både erfaringer og tanker, og prøver å bidra så mye som mulig innenfor flere aspekter av det norske miljøet, sier han til Gamer.no.

LES OGSÅ: Absurd hendelse i Dignitas-tap

Fra toppidrett til e-sport på toppnivå

Monsen har ikke tilbakelagt mange år i den norske League of Legends-scenen enda, men hans fartstid i et kompetetivt miljø på toppnivå er det ingenting å si på. Med både NM-gull og gull i nordisk mesterskap i taekwondo før fylte tjue, er det ingen tvil om at treneren innehar et konkurranseinstinkt av ypperste klasse.

Thomas Monsen som aktiv taekwondo-utøver.
Nora Viken

– Min bakgrunn er jo egentlig taekwondo, hvor jeg har holdt på siden jeg var åtte til jeg var tjue. Jeg la opp som toppidrettsutøver da jeg var nitten fordi jeg kjente at jeg begynte å miste motivasjonen og at det ikke var bra for kroppen min. I samme periode begynte jeg å spille League of Legends seriøst, og etter noen tilfeldige turneringer og små trenerengasjement tenkte jeg at jeg kunne få utnyttet konkurranseinstinktet mitt.

LES OGSÅ: Nordmenn deltar i major-kvalifisering

Monsen startet sin ferd i e-sporten som Support-spiller for Celestial Gaming i 2020, men han forteller til Gamer.no at han fort innså at det var som trener han kunne bidra mest.

– Jeg spilte min første sesong i førstedivisjon, men i løpet av den sesongen kjente jeg på de samme tingene som fikk meg til å slutte med taekwondo. Sesongen gikk dårlig, og jeg skjønte at dette ikke var bra for mentaliteten min. Samtidig innså jeg at trenerrollen er noe jeg alltid har likt, og det har alltid gitt meg mye glede å hjelpe andre.

LES OGSÅ: Nordmann på verdens beste lag!

Det å hjelpe andre har vært en rød tråd gjennom Monsens reise. Både innen toppidrett og e-sport. Han begynte å ta på seg treneransvar som trettenåring i taekwondo, og gikk kjapt over i trenerrollen i League of Legends.

– Etter sesongen i Celestial Gaming kom jeg over et innlegg om at Nordavind skulle bygge et akademilag. Jeg hev meg på muligheten, fikk sjansen og begynte å satse 100% på League of Legends, sier han til Gamer.no.

Les også
FaZe røk ut like før sluttspill i PGL Major Stockholm

Hat-trick i kikkerten

Første sesong som assisterende trener i Nordavinds akademilag endte med seier i tredjedivisjon. Påfølgende sesong endte med seier i andredivisjon, og da Nordavind ble 00 Nation og etterhvert avsluttet sin League of Legends-satsing, endte Monsen opp hos sine tidligere rivaler - Riddle.

– I 2021 gjorde jeg alt for å lære alt mulig. Jeg snakket med mange, leste meg opp på altfor mange wikipedia-sider, så på opptak av kamper, så på masse live-kamper, og spurte folk om tips til alt mulig. Jeg fikk muligheten til å vise hva jeg kunne gjennom KAOS Training Grounds, og endte opp med å vinne tredjedivisjon og andredivisjon med Nordavind Talent, mens vi også konkurrerte i Telia Esports Series. Da Nordavind ble til 00 Nation og etter hvert droppet Leauge of Legends-satsingen måtte jeg finne meg et nytt hjem. Jeg tok kontakt med Mohammed «Kekmek» Barzinje og vi kom veldig fort til enighet om ideer, mål og hva jeg kunne bidra med hos Riddle. Og her er jeg nå - på toppen av tabellen, på vei mot et mulig hat-trick.

«Tom Kick» har en hat-trick i kikkerten.
Mohammed Barzinje

Hat-trick til side - Monsens mål er ikke begrenset til Telialigaen. Han ønsker nemlig å bringe Norge til toppen av den internasjonale scenen ved å bidra til å dra både spillere og organisasjoner inn i rampelyset. Slik får de muligheten til å vise seg fram.

– Min drøm er å styrke det norske miljøet så mye som mulig, og virkelig bringe Norge til toppen av League of Legends. Det er vel derfor jeg elsker å dele både erfaringer og tanker, og prøver å bidra så mye som mulig innenfor flere aspekter av det norske miljøet. Tradisjonelt sett har vi vært bak både Danmark og Sverige, men jeg tror vi allerede i år begynner å se hvor flinke både organisasjonene og spillerne våre er. Alle norske lag kvalifiserte seg til sluttspillet i førstedivisjon av NLC, og mange norske spillere er i toppen av tredjedivisjon, sier han til Gamer.no.

LES OGSÅ: Rykte: Nytt norsk superlag i emning - 777 sikrer seg «Trax» og «SLY»

Og skal vi tro treneren er det ikke ferdighetene det står på hos norske spillere - det handler mer om å få vist det fram til de som sitter på beslutningene. Ikke ulikt hva Marius «Veigar v2» Aune tidligere har sagt til Gamer.no om viktigheten av varemerkebygging.

– Jeg tror ikke grunnen til at vi har så få norske spillere i toppen, er at vi ikke er gode nok. Det har heller noe med at det er mange spillere som ikke er flinke til å reklamere for seg selv. Det er en ting å være god, men det betyr ingenting dersom ingen ser deg eller vet hvem du er.

– Jeg har alltid vært på hugget

En rød tråd gjennom Monsens reise, foruten en forkjærlighet for å hjelpe andre, har vært en iboende stå-på-vilje og en framoverlent innstilling. Han har ikke vært redd for å ta kontakt og gripe mulighetene som har vært tilgjengelige i scenen. Lidenskap og arbeidsvilje er to viktige stikkord for treneren, noe han selv drar fram som de fremste tipsene for å lykkes i e-sport.

– Ingenting har falt i fanget mitt, være seg muligheter jeg har fått eller ting jeg har fått oppleve. Jeg har alltid vært på hugget og søkt kontakt. Mitt viktigste tips er nok at man alltid viser lidenskap og arbeidsvilje. Videre må du jobbe hardt. Hvis du først er god, og klarer å bli sett - så er det enda ikke nok. Du må fortsette å jobbe for å forbli på toppen. Det er viktig å ha gode støttespillere rundt deg.

LES OGSÅ: Apeks vant Tipsport Bratislava Cup 2022

Det er ingen selvfølge at man lykkes, tross både lidenskap og arbeidsvilje. Noe drahjelp og flaks kan komme godt med, og Monsen stiller seg til disposisjon for å dra med seg Norge til toppen av internasjonal League of Legends.

– Telialigaen har vært en fantastisk plass for å bygge opp spillere, og det er veldig trist å se at det går mot slutten. Vi har masse talent her, og det viktigste framover blir for folk å vise hvem de faktisk er. Der har jeg lyst til å hjelpe. Jeg elsker å snakke om våre norske spillere, og jeg ønsker selv å klatre oppover ved å satse på norske spillere og -organisasjoner, avslutter Monsen.

Siste fra forsiden